Σελίδες

Μια drag queen θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα στο Παρίσι: Νέα διαμάχη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η απόφαση του δημαρχείου του Παρισιού να επιλέξει μια drag queen για να μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα προκαλεί διαμάχες και περισσότερο διχάζει παρά ενώνει.

4/5/2024

Το δημαρχείο του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα επιλέξει μια drag queen για να μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα κατά την επίσκεψή της στην πρωτεύουσα...

Ενώ κάποιοι το βλέπουν ως ευκαιρία για να προβληθεί η κοινότητα LGBTQIA+, άλλοι καταγγέλλουν μια πρωτοβουλία που διχάζει και αμαυρώνει την εικόνα της Γαλλία διεθνώς.

Επιλέγοντας τη Minima Gesté, μια 33χρονη drag queen, για να μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα, το δημαρχείο του Παρισιού θέλησε να προωθήσει την κοινότητα LGBTQIA+… Σε ένα βίντεο παρουσίασης που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της πρωτεύουσας, ο/η Minima Gesté εξηγεί ότι το επιβλητικό του ανάστημα, λόγω των τακουνιών και της περούκας του, του επιτρέπει να γίνει αντιληπτός και να έχει μια πλατφόρμα για να «στέλνει μηνύματα και να συμμετέχει σε ομάδες/ενώσεις που χρειάζονται πάντα περισσότερη αναγνώριση, περισσότερο χρόνο και περισσότερα χρήματα».

Ωστόσο, αυτή η νέα πρωτοβουλία Wokist έχει πυροδοτήσει πολλές αρνητικές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου έχουν εκφράσει την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκειά τους για αυτή την επιλογή, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν εκπροσωπεί τη Γαλλία, ούτε καν το Παρίσι. «Αυτό το άτομο εκπροσωπεί καλύτερα τη Γαλλία ή ακόμα και το Παρίσι; », ρώτησε ένας χρήστης του Διαδικτύου. «Θα σταματήσει αυτή η εκστρατεία μόνιμης παρενόχλησης από αυτό το λόμπι, ναι ή όχι; Δεν αντέχεται. Μιλάει συνεχώς για συναίνεση, για καλοσύνη, αλλά επιβάλλει στους άλλους αυτό με το οποίο δεν συμφωνούν... Βαρεθήκαμε! » έγραψε κάποιος άλλος. Πηγή: lemediaen442.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου