Η γραφειοκρατία καταπίνει τους Έλληνες και αφανίζει κληρονομιά 2 εκατομμυρίων ετών!


12/6/2020
Τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,3 ρίχτερ στην Βρίσα, η γραφειοκρατία έχει καταπιεί τα όνειρα, τις ελπίδες, τα σπίτια, το μουσείο απολιθωμάτων παλαιοντολογικών ευρημάτων και, τελικά, έχει καταπιεί τα ίδια τα παιδιά της, τους Έλληνες! Τραγικό!

Κάτοικοι προ σεισμού στο χωριό 850, μετά το σεισμό 250. Τα περισσότερα σπίτια είναι ακατοίκητα και το επίδομα ενοικίου για τους σεισμόπληκτους φτάνει στο τέλος του.

Οι πληροφορίες και οι εικόνες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η σελίδα stonisi.gr είναι καταθλιπτικές και αποθαρρυντικές.
Γιατί η πολιτεία δεν έχει φροντίσει τόσα χρόνια την αποκατάσταση των ζημιών; Ούτε η προηγούμενη ούτε η τωρινή κυβέρνηση έχουν δαπανήσει τον πολύτιμο χρόνο τους, ώστε να επιστρέψει η ζωή στην Βρίσα!

Η γραφειοκρατία και οι έριδες μεταξύ των υπουργείων και των αρμοδίων φορέων είναι αυτοκτονικού τύπου για το όμορφο χωριό, και το ερώτημα παραμένει: Θα φροντίσει η Ελλάδα τα παιδιά της πριν να είναι αργά;

Επίσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι τα απολιθώματα παλαιοντολογικών ευρημάτων της περιοχής μετά τον σεισμό τα πέταξαν σε ένα κοντέινερ. Με αποτέλεσμα, να χάνεται άδοξα κι αναίτια η ελληνική κληρονομιά 2 εκατομμυρίων ετών.
Απολιθώματα σπονδυλωτών και ασπόνδυλων, δείγματα ορυκτών, πετρωμάτων κ.ά.., που μαρτυρούν την προαιώνια ζωή στο νησί, οι αρμόδιοι τα αφήνουν να καταστραφούν. Ενώ, σε μια άλλη χώρα η διάσωση και ανάδειξή τους θα αποτελούσαν πρωταρχικό μέλημα των υπευθύνων...
Ελλάδα, τι κάνεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου