Έλληνας είσαι...

γιατί φέρεις στους ώμους σου τον Ασκληπιό, τον Όμηρο, τον Σοφοκλή, τον Αριστοτέλη, τον Ιπποκράτη, τον Φίλιππο, τον Μεγαλέξανδρο, τον Κολοκοτρώνη, τον Μακρυγιάννη, τον Σολωμό, τον Άγρα, τον Μελά, τους σφαγιασμένους στην Μικρασιατική Καταστροφή Έλληνες, τον Παλληκαρίδη, τον Ισαάκ και τον Σολωμό, τον Γκούμα και τον Κατσίφα, τους λαβωμένους από την προδοτική ψευδο-συμφωνία των Πρεσπών Έλληνες, καθώς και τους αμέτρητους από αιώνες Έλληνες που έδωσαν ανιδιοτελώς την ζωή τους για την πατρίδα, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα ούτε χρήμα ούτε δόξα.

Έλληνας είσαι
γιατί μέσα σου κατοικούν οι θάλασσες, τα βουνά, τα ποτάμια και τα έλη, τα φαράγγια και οι γκρεμνοί που έγιναν οι τάφοι των ηρώων σου.

Έλληνας είσαι
γιατί πάνω σου στέκει ο βαθυγάλανος ουρανός, ο ίδιος με κείνον που αγκάλιαζε τους ατρόμητους υπέρ του έθνους νεκρούς σου.

Έλληνας είσαι
γιατί είναι παντελώς αδύνατον για σένα να δεχθείς και να ζήσεις με την ήττα που θέλει να σου επιβάλλει η σύγχρονη πολιτική εξουσία.

Έλληνας είσαι
γιατί είναι το αίμα σου ανάμεικτο με της φυλής τα προστάγματα, κι αυτά δεν αποδέχονται την ήττα και τον απάτριδο συμβιβασμό. Έλληνας είσαι γιατί μέσα σου ουρλιάζουν οι φωνές των ηρώων του Γένους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, ουρλιάζουν για να σου πουν, μείνε αδάμαστος στο πνεύμα και θα νικήσεις!

Έλληνας είσαι
γιατί ακούς με ευλάβεια αυτές τις ηρωικές φωνές και από τα άπατα του ψυχοπνεύματός σου ρέει προς τα έξω και ανθίζει και μοσχοβολά η αδάμαστη και αιώνια πολεμική κραυγή:
ΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΞΕΝΕ ΑΠΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ!

Έλληνας είσαι
ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ...ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΕΜΟΥΝ!

Νίκη Μάρκου, Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου