Οι μουσουλμάνοι κουβαλούν στις αποσκευές τους την δικτατορία και την τρομοκρατία!


1/6/2020
Αυτό είναι το θέμα του νέου βιβλίου του γνωστού στην Γερμανία κοινωνιολόγου και καθηγητή κ. Ρουντ Κόπμαν. Κατά την γνώμη του, το "σπίτι του Ισλάμ" (εννοεί τον ευρύτερο χώρο του ισλάμ) έχει γίνει πλέον τόπος πολέμου, τρομοκρατίας, οικονομικής στασιμότητας και δικτατορίας. Αυτό έχει σαν συνέπεια, πολλοί μουσουλμάνοι να φεύγουν από τις χώρες τους για την Δύση. 
Αναφέρει στο βιβλίο του ότι οι μουσουλμάνοι στις αποσκευές τους, καθ΄ οδόν προς την Δύση, κουβαλούν όλα τα προβλήματα της δικτατορίας, της τρομοκρατίας, της ανεργίας και της διαφορετικής κουλτούρας τους. Για παράδειγμα, στον δικό τους κόσμο η γυναίκα δεν έχει τα δικαιώματα της γυναίκας στην Δύση.
 
Τα τελευταία σαράντα χρόνια, γράφει ο καθηγητής, ο κόσμος του Ισλάμ κυριαρχείται από ισχυρά ρεύματα φονταμενταλισμού, γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδες καταστάσεις. 
Ο Κόπμαν έγραψε το έργο του, βασιζόμενος σε συγκεκριμένα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ως διευθυντής του τμήματος για την μετανάστευση και την αφομοίωση, στο επιστημονικό κέντρο του Βερολίνου. 
Πηγή: Συνέντευξη στην εφημ.taz.de

Φτάσαμε στο σημείο σε άλλες χώρες, όπως στην Γερμανία, να ακούγονται διαφορετικές φωνές, που δεν υπερασπίζονται τυφλά τους ισλαμιστές, ενώ στην πατρίδα μας τέτοιες φωνές είτε να μην ακούγονται είτε να περιθωριοποιούνται ως ακραίες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου