Καλώς ήρθατε σε ένα νεκρό νησί! Είπε ο Ροδίτης στον Τσίπρα-Ο Μακεδόνας τι πρέπει να πει;

5/6/2020
Η ελληνική κοινωνία κλυδωνίζεται την τελευταία δεκαετία από παράλογες καταστάσεις, τις οποίες δημιούργησαν και εξακολουθούν να δημιουργούν οι κρίσεις οικονομικής, πολιτικής και ηθικής μορφής. Οι καταστάσεις δραματοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο, λόγω κορωνο-ιού, είτε κάποιος αποδέχεται είτε απορρίπτει την επικινδυνότητα αυτού.
Τα αντιπολιτευτικά ρεύματα δίνουν παραστάσεις άξιες για το εθνικό θέατρο! Οι πολιτικοί, οι ηθοποιοί των παραστάσεων, δίνουν τα ρέστα τους για κάθε ρόλο που παίζουν, της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης.
Και ο λαός; Πώς αντιδρά ο λαός;
Δυστυχώς, αποδέχεται τον κάθε ρόλο που του προσφέρει στο πιάτο της ζωής του, ο κάθε οπορτουνιστής πολιτικός. Πολλοί εκ του λαού φέρονται έτσι, ελπίζοντας ότι θα αποκομίσουν προσωπικά οφέλη. Και εκείνοι που, με την συνετή χρήση του νου τους, απορρίπτουν τους ρόλους των πολιτικών, απλά εξοστρακίζονται από το σύστημα, το οποίο τους στολίζει μέσω των ΜΜΕ με διάφορα ανιστόρητα παρατσούκλια!

Πήγε, λοιπόν, ο Τσίπρας στην Ρόδο και μέσα στον αντιπολιτευτικό του ρόλο, διατυμπάνισε ότι τα μέτρα της τωρινής κυβέρνησης για τον κορωνο-ιό δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας στον τομέα του τουρισμού. Ο οποίος τομέας, όπως τόνισε, μας έβγαλε από τα μνημόνια.
Και, ένας από το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, θέλοντας να λάβει μέρος ενεργό στην θεατρική παράσταση, είπε στον Τσίπρα: Καλώς ήρθατε σε ένα νεκρό νησί όπου δεν υπάρχει ούτε ένας τουρίστας.

Ξεκάθαρα πράγματα: Η Ελλάδα δεν έχει βγει από τα μνημόνια, ο δε Τσίπρας με τις υπογραφές του έχει δεσμεύσει και υποθηκεύσει τον περιουσιακό πλούτο της πατρίδας μας. Την δική του πολιτική, με άλλη ρητορική βέβαια, συνεχίζει και ο διάδοχός του στα έδρανα της εξουσίας.

Το μεγάλο θέμα όμως είναι άλλο:
Αν ο Ροδίτης λέει ότι το νησί του είναι νεκρό εξαιτίας του κορωνο-ιού και των μέτρων της κυβέρνησης, τότε τι να πει, πώς να αντιδράσει και πόσο πιο δυνατά να φωνάξει ο Μακεδόνας;
Ο Μακεδόνας που η γη του, η ψυχή του, το μυαλό του, νέκρωσαν εξαιτίας μιας συμφωνίας που υπέγραψε ο Τσίπρας και τιμά ο Μητσοτάκης;
Πιο πάνω από τον τουρισμό και την οικονομία, είναι το έθνος! Αλλά όχι για όλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου