Φθόριο: Ένα δηλητήριο που καταναλώνουμε καθημερινά!


Η κόλαση και ο παράδεισος, μακριά από κάθε μεταφυσική τους διάσταση, είναι δύο καταστάσεις που έκαστος μπορεί να δημιουργήσει στην επίγεια ζωή του, φροντίζοντας ή, αντίθετα, παραμελώντας το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή του.

Κόλαση, είναι το άρρωστο σώμα, που αναγκαστικά φιλοξενεί κουρασμένο πνεύμα και ταλαιπωρημένη ψυχή.

Παράδεισος, είναι το υγιές σώμα, που θεϊκά φιλοξενεί ζωηρό πνεύμα και ολάνθιστη ψυχή.

 Αυτό που τρώμε και πίνουμε, αποφασιστικά καθορίζει την καλή ή την κακή υγεία του

οργανισμού μας, κατά συνέπεια οριστικά επηρεάζει τη διαμόρφωση είτε της κόλασης είτε του παράδεισου, σε προσωπικό επίπεδο. 

                                ***        ***

Φθόριο: Ένα δηλητήριο

που καταναλώνουμε καθημερινά!

Πόσοι ανάμεσά μας έχουν ακούσει την άποψη πολλών επιστημόνων ότι το φθόριο και οι ενώσεις φθορίου είναι δηλητήριο με το οποίο καθημερινά «τροφοδοτούμε» τον οργανισμό μας;

Πολλές ενώσεις φθορίου χαρακτηρίζονται από την Ε.Ε. ως τοξικές και επικίνδυνες, κι όμως, η ίδια η Ε.Ε. με πρόσφατη απόφασή της επέτρεψε την προσθήκη φθοριούχου νατρίου (Sodium fluorid NaF) στα τρόφιμα! Είναι απλά αντιφατικές πολιτικές και συμπεριφορές, που δεν πρέπει να μας προβληματίζουν; Σε καμία περίπτωση! Μπορεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των πολιτικών να αλληλο-εξαρτώνται και να αλληλο-εναντιώνονται, ανάλογα με τις επικρατούσες οικονομικο – πολιτικο – κοινωνικές συνθήκες σε μια δεδομένη χρονική περίοδο, αλλά αυτό που θα έπρεπε να είχε πρωτεύουσα σημασία, τόσο για τους ισχυρούς όσο και για τους πολίτες, είναι η δημόσια υγεία. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι άλλη.

Εμείς, ως πολίτες, ως άνθρωποι που καταναλώνουμε προϊόντα, γιατί πρέπει απλά να ζήσουμε, ας γίνουμε πιο συνειδητοί. Ας συλλέγουμε γνώσεις, ας τις αξιολογούμε, ας προσπαθήσουμε να αποφύγουμε εκείνα τα προϊόντα για τα οποία κάποιοι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Και, πολλοί επιστήμονες μας εφιστούν την προσοχή: Ενώσεις φθορίου που περιλαμβάνονται σε πολλά προϊόντα, είναι επικίνδυνες.

          Πού υπάρχουν;

          -Σε οδοντόπαστες

          -Σε έτοιμες βρεφικές τροφές

          -Σε ψάρια και κοτόπουλα

          -Σε επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά που παρασκευάστηκαν με

φθοριωμένο νερό

          -Σε επεξεργασμένα δημητριακά

          -Στο φθοριωμένο επιτραπέζιο αλάτι

          -Σε τσάγια

          -Σε χυμούς και αναψυκτικά

          -Σε μπύρες και κρασιά

Ακόμα, ο άνθρωπος μπορεί να απορροφά αυτό το δηλητήριο από τα τσιγάρα, τα μαγειρικά σκεύη, τα φρούτα και λαχανικά που έχουν ψεκαστεί με φθοριούχα, από τα παρασιτοκτόνα και τα αναισθητικά.

Σύμφωνα με τον ιατρικό διευθυντή του Alliance for Narural Health, τον Δρ. Robert Verkerk, ο οποίος είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος ως εμπειρογνώμων για θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις των χημικών ουσιών στην υγεία:

 «Είναι ήδη αρκετά άσχημο το βούρτσισμα των δοντιών ή οι πλύσεις στόματος με φθόριο. Ωστόσο, το άνοιγμα στη χρήση του φθορίου στα συμπληρώματα διατροφής, όταν μάλιστα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί η συνολική ποσότητα φθορίου στην οποία εκτίθεται ένα άτομο, ειδικά σε χώρες όπως η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα αποθέματα πόσιμου ύδατος φθοριώνονται, είναι τελείως ανεύθυνο».

 Όταν λοιπόν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, πιστεύοντας ότι φροντίζουμε για τη στοματική υγιεινή μας (επειδή μας έπεισαν ότι είναι έτσι), στην πραγματικότητα καταστρέφουμε την ίδια μας την υγεία! Και δεν το ξέρουμε καν!

Για τα μεταλλαγμένα προϊόντα γίνονται πολλές συζητήσεις κι έχουμε όλοι αρχίσει να προβληματιζόμαστε, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Για το φθόριο όμως, και τις άκρως επιζήμιες συνέπειες από την κατανάλωσή του, δε γίνονται, τουλάχιστον ακόμα, έντονοι διάλογοι, οι γνώσεις επί του θέματος δεν έχουν εξαπλωθεί ακόμα στις κοινωνίες. Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό και πρέπει, στο μέτρο του δυνατού, να το εξετάσουμε. 

                                                          ***    ***

Ο χρυσός κανόνας για καταπολέμηση των φόβων και του άγχους, και για μια ζωή γεμάτη υγεία, μέχρι τα βαθειά «γεράματα» είναι:

Γελάστε δυνατά, όσο πιο πολύ μπορείτε κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας, και μην περιμένετε να σας κάνουν οι άλλοι να γελάσετε! Το γέλιο είναι άσκηση και απαιτεί αυτοπειθαρχία!

Το γέλιο είναι το ελιξίριο της ζωής!

Απόσπασμα από το βιβλίο: Διατροφή κόλαση και παράδεισος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου