Η βαρβαρότητα της τουρκικής εισβολής δεν ήταν στιγμιαία, αλλά συνεχίζεται!



20 Ιουλίου 1974 - Η βαρβαρότητα της τουρκικής εισβολής συνεχίζεται...

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα που είχε σημειωθεί πέντε ημέρες νωρίτερα. Όπως επίσης εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ακραία ασυνεννοησία αυτών που κρατούσαν τα ηνία της εξουσίας στην Κύπρο, αλλά και μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. 

Πάντα, τις εμφύλιες διαμάχες του Ελληνισμού ήξεραν οι Τούρκοι να τις χειρίζονται προς όφελός τους! Έτσι εξηγείται άλλωστε και η τουρκοκρατία στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αν δεν προσέξουμε οι Έλληνες, και σήμερα μπορούν να επαναληφθούν οι τουρκικές βαρβαρότητες. 

Υπό αυτό το πνεύμα, είναι συνετό να ακούμε εκείνους που έζησαν τα γεγονότα του 1974, να ακούμε και να μαθαίνουμε! Μια τέτοια μαρτυρία είναι αυτή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου: 

Πρωί του Σαββάτου, ξετυλίγει το κουβάρι της μνήμης του ο Μητροπολίτης Πάφου στο ΚΥΠΕ, ενώ βρίσκονταν στην εκκλησία για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία, έξαλλος ο κόσμος έμπαινε στην εκκλησία και έλεγε "ήρθαν οι Τούρκοι, ήρθαν οι Τούρκοι".

"Δεν περιγράφεται το τι έγινε εκείνη την ημέρα", προσθέτει ο Πάφου Γεώργιος...
"Το 40% της γης μας τουρκοποιείται, οι ναοί μας καταστράφηκαν, τα κοιμητήρια μας έχουν ανασκαφεί και ολόκληρη η Κύπρος απειλείται από τουρκοποίηση... Είναι κάτι, όπως σημειώνει, το οποίο έγινε με το πραξικόπημα ως αφορμή και με τη βαρβαρότητα της τουρκικής εισβολής, η οποία δεν ήταν στιγμιαία αλλά συνεχίζεται".

Ο Μητροπολίτης ανέφερε πως το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι να συναισθανθούμε έστω και τώρα τις ευθύνες μας ότι ο τόπος κινδυνεύει με πλήρη τουρκοποίηση. Πρέπει, σημείωσε, να αναλάβουμε ο καθένας από τη θέση του τις ευθύνες μας για να αποσοβηθεί αυτός ο κίνδυνος. (Πληροφορίες από philenews.com - Η φωτογραφία από την σελίδα tilestwra.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου