Τα σκάνδαλα της Bayer! Υπάρχει αθώο ιατρικό πείραμα;


1/8/2020
Στον καιρό του κορωνα-ιού, την τιμητική τους έχουν οι φαρμακοβιομηχανίες! Οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, πιστεύοντας τους πολιτικούς και τους προσκείμενους σε αυτούς επιστήμονες, ελπίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν επιτυχώς τον επικίνδυνο ιό, χάρη στο εμβόλιο. Για το οποίο εμβόλιο, εργάζονται πυρετωδώς όλοι!

Ωστόσο, σήμερα παρά ποτέ, οι άνθρωποι πρέπει να προβληματίζονται για τα φάρμακα γενικά, και όχι μόνο γι΄ αυτά κατά του κορωνα-ιού! Γιατί; Γιατί τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της ανθρώπινης υγείας, είναι πολλά και επικίνδυνα. 

Μία από τις γνωστές φαρμακοβιομηχανίες, είναι και η Bayer. Ποιος δεν ξέρει τάχα την ασπιρίνη; 
Άλλα προϊόντα της: Adalat, Aktren, Aspirin plus, Avalox, Bepanthen, Canesten, Ciprobay, Kogenate, Lefax, Talcid κ.λπ. 
Τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ, όπως και τα κέρδη της. 

Παράνομες ή ανήθικες πρακτικές
-Επιζήμιες για την υγεία παρενέργειες: Για παράδειγμα, το 2001 η εταιρία απέσυρε από την παγκόσμια αγορά το φάρμακο μείωσης της χοληστερίνης Lipobay/Baycol, επειδή είχε ως παρενέργεια, με την ταυτόχρονη χρήση ενός άλλου φαρμάκου για μείωση λιπιδίων, σε μερικούς ασθενείς, την καταστροφή του μυοσκελετικού συστήματος. Αυτό είχε οδηγήσει σε περισσότερους από 100 θανάτους. Από ενδοεταιρικά ντοκουμέντα της Bayer βγαίνει το συμπέρασμα ότι στην εταιρία κυριαρχούσε το εξής πνεύμα: τα συμφέροντα των πωλήσεων βρίσκονταν σε υψηλότερη θέση από την ασφάλεια την ασθενών. 

-Εξαπατημένα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία υγείας: Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2003 η Bayer υποχρεώθηκε, εξαιτίας δόλιας πολιτικής τιμών εις βάρος των δημόσιων κοινωνικών ασφαλιστικών ταμείων υγείας, να πληρώσει αποζημίωση ύψους 251,6 εκ. δολαρίων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

-Επιζήμιες συνέπειες στους ασθενείς: Στις ΗΠΑ μηνύθηκε η εταιρία τα προηγούμενα έτη από  πολλούς ασθενείς, που ισχυρίζονται ότι, εξαιτίας μολύνσεων υδραργύρου, επιβαρύνθηκε πολύ η κατάσταση της υγείας τους και το ανοσοποιητικό τους σύστημα. 

-Ανήθικα πειράματα: Η εταιρία κατηγορήθηκε ότι χρηματοδότησε την δεκαετία του ΄90 δύο μεγάλα φαρμακευτικά πειράματα, στα οποία το υπό δοκιμή φάρμακο ήταν το Nitrendepin-κατά της υψηλής πίεσης. Χιλιάδες ασθενείς έπαιρναν για χρόνια μη αποτελεσματικά φάρμακα, δηλαδή εικονικά (placebo). Η Bayer και οι συμμετέχοντες γιατροί είναι υπόλογοι σε πολλούς ασθενείς που υπέστησαν εγκεφαλικά επεισόδια ή εμφράγματα. Η εταιρία ισχυρίστηκε ότι αυτά τα πειράματα είχαν εγκριθεί από ανεξάρτητες αρμόδιες επιτροπές. 
(Αποσπάσματα από το βιβλίο Διεφθαρμένη Ιατρική, Χανς Βάις, εκδ. Κάδμος).

Αναρωτιέται εύλογα ο σύγχρονος άνθρωπος, αν υπάρχει ιατρικό πείραμα που να είναι αθώο, υπό την έννοια να μην οδηγεί τον άνθρωπο σε ασθένειες ή στον θάνατο. Βέβαια, οι επιστήμονες προβάλλουν το επιχείρημα του καλού της ανθρωπότητας! Ωστόσο, αυτό το καλό μεταφράζεται σε κέρδη δισεκατομμυρίων για τις φαρμακευτικές εταιρίες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου