Σκηνοθετημένη προβοκάτσια και πογκρόμ! Οι Τούρκοι συνεχίζουν την ίδια συνταγή ως σήμερα!

6-7 Σεπτεμβρίου του 1955

Τουρκικός αγριεμένος όχλος πέφτει πάνω στους Έλληνες

της Κωνσταντινούπολης και σπάει, χτυπάει, σκοτώνει, ξεριζώνει αυτούς, στους οποίους ιστορικά ανήκει η Πόλη. 

Αιτία; Η προβοκάτσια στο αποκαλούμενο "σπίτι του Κεμάλ", στο σημερινό δηλαδή τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη.

Πρωθυπουργός της Τουρκίας που έδινε τις βίαιες εντολές ήταν ο Μεντερές. Εξάλλου αυτός κρύβεται και πίσω από την προβοκάτσια. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο σπίτι, τοποθετήθηκε από έναν μουσουλμάνο σπουδαστή της Κομοτηνής, τον Οκτάι Εγκίν. 

Αυτός λοιπόν ο Εγκίν, που τιμήθηκε ως ήρωας στην Τουρκία και έγινε και κυβερνήτης σε μια επαρχία, χρόνια αργότερα είπε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ότι δεν είχε σχέση με το συμβάν και ότι ήταν θύμα των ελληνικών αρχών!

Αφορμή και αιτία, ένας σφιχτοδεμένος κόμπος. Η τουρκική εξουσία πέτυχε αυτό που ήθελε. Έστρεψε το ενδιαφέρον των Τούρκων μακριά από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τους προέτρεψε με έντεχνο τρόπο να ξεσπάσουν την οργή τους εναντίον των Ελλήνων, και κυρίως πέτυχε μετά το πογκρόμ του τουρκικού όχλου την σταδιακή μα σταθερή εκδίωξη των Ελλήνων της Πόλης.

Οι Έλληνες δολοφονήθηκαν, τραυματίστηκαν, ξεριζώθηκαν! Ο πόνος αβάσταχτος! Η φρίκη απέραντη!

Και, όμως, χθες ή σήμερα, στην Ελλάδα καμία πορεία μνήμης δεν έγινε για τα αποκαλούμενα Σεπτεμβριανά,  καμία απολύτως διαμαρτυρία κατά των αδίστακτων Τούρκων. Έτσι αυτοί συνεχίζουν απτόητοι να απειλούν και να προβοκάρουν! Γιατί θεωρούν ότι αυτή η συνταγή τους είναι πετυχημένη... 

Αν οι Έλληνες περιμένουν ότι οι σύμμαχοι θα χαλάσουν την συνταγή των Τούρκων, είναι βαθιά, πολύ βαθιά, νυχτωμένοι... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου