Ο μαύρος ρόλος της Ρωσίας στην ιστορία της Μακεδονίας μας και η ανιστόρητη διανοούμενη τάξη της Ελλάδας!
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το από 3.000 ετών βόρειο τμήμα της Ελλάδος, λόγω της ζωτικής οικονομικής και Στρατηγικής σημασίας της στην Χερσόνησο του Αίμου και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο, υπήρξε ανέκαθεν πεδίο στρατιωτικών και πολιτικών περιπλοκών μεγίστης εκτάσεως.
Ειδικότερα, από την εποχή του Τσάρου της Ρωσίας Πέτρου του Μεγάλου και αργότερα της Αικατερίνης της Μεγάλης, όταν στην Ρωσία αναπτύχθηκε η ιδέα της Κοσμοκρατορίας, οι βλέψεις των Ρώσων αρχίζουν να στρέφονται προς την Μακεδονία την οποία θεωρούν ως το κλειδί της Ανατολικής Μεσογείου και ότι η κατάληψη της οποίας θα είναι το πρώτο βήμα διά να κτυπηθεί η αντίπαλος της Ρωσίας στην Κοσμοκρατορία, η Αγγλία.
Από τα μέσα του 19ου αιώνος η προσπάθεια εκσλαβισμού της Μακεδονίας και αμέσου ή εμμέσου προσαρτήσεως της εις το στέμμα των Ρωμανώφ, προσλαμβάνει οξείαν μορφήν. Η προσπάθεια αυτή των Ρώσων δεν σταματά μετά την πτώση του Τσαρικού καθεστώτος. Το νέο σοβιετικό καθεστώς αποβλέπει και αυτό στο σχέδιο του Πέτρου του Μεγάλου.
Συνεχίζει την ίδια με τους προκατόχους του πολιτική στην Ελληνική Χερσόνησο με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, αλλά με ταχύτερο και αποφασιστικότερο ρυθμό. Χρησιμοποιεί επιπλέον λίαν επιτηδείως προς επίτευξη του σκοπού του, το νέο όπλο του - την 5ην κομμουνιστικήν φάλαγγα.
Οι λοιπές Μεγάλες Δυνάμεις της Ευρώπης κατά την ίδια, ως άνω εποχή, εκάστη, αναλόγως των κατά καιρούς συμφερόντων ακολούθησαν και ανάλογη πολιτική επί των στην Ελληνική Χερσόνησο και ιδιαιτέρως στην Μακεδονία συμβαινόντων.
Για έναν ολόκληρο αιώνα η Μακεδονία παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική της ΝΑ Ευρώπης και αυτής της Μ. Ανατολής. Μετά δε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η σημασία της αποκτά όλως ιδιαιτέρα σπουδαιότητα.
Για την Ελλάδα, η σλαβική επιβουλή κατά της Μακεδονίας μέχρι σήμερα αποτελεί τον κύριο άξονα πέριξ του οποίου στρέφεται η πολιτική της ζωή και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στο μέλλον παρά τας απατηλάς των σλάβων συσκοτίσεις.
Η Ρωσία κατά τον 19ο αιώνα κατόρθωσε λίαν επιτηδείως και διά χονδροειδών ψευδολογιών να παρουσιάσει την Εθνική σύσταση της Μακεδονίας σύμφωνα με το συμφέρον της.
Στο έργο της τούτο χρησιμοποίησε ως κύριο όργανό της την Βουλγαρία. Μετά δε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Γιουγκοσλαβία του ΤΙΤΟ. Κατόρθωσε διά της προπαγάνδας της να παρασύρει την Ευρώπη σε εσφαλμένες λύσεις των Μακεδονικών προβλημάτων. Αλλά και σήμερα ακόμα η Δύση και η Αμερική πίπτουν πολλάκις θύματα της σλαβικής επί της Μακεδονίας προπαγάνδας, λόγω άγνοιας του ζητήματος και ελλείψεως, από Ελληνικής πλευράς, επαρκούς διαφωτίσεως, της Διεθνούς Κοινής Γνώμης, επί του φλέγοντος διά την Ελλάδα τούτου θέματος.
Αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι και ημείς οι Έλληνες, δυστυχώς, δεν δείξαμε ποτέ όσο θα έπρεπε ενδιαφέρον διά την αποκατάσταση της αληθείας επί του Μακεδονικού. Κα στο εσωτερικό της Χώρας ακόμη η μεγάλη πλειονότητα της διανοούμενης τάξεως αγνοεί την Ιστορία της Μακεδονίας των νεότερων χρόνων και των κινδύνων που διατρέχει η ακεραιότητα της χώρας μας από τον σλαβισμό και τον κομμουνισμό.
Η παρούσα μελέτη επεδίωξε να απλοποιήσει όσο το δυνατόν το πολύπλοκο τούτο θέμα και να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία στον αναγνώστη για να το κατανοήσει και να το μεταδώσει.
Η ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ 1908 ΕΠΟΧΗ
Όρια της Μακεδονίας
Η Μακεδονία βρίσκεται στο Κέντρο της Ελληνικής Χερσονήσου. Και λέγομε Ελληνική Χερσόνησο και ουχί Βαλκανική Χερσόνησο, ονομασία την οποίαν κατόρθωσαν από του 19ου αιώνος να επιβάλλουν οι σλάβοι, διά να απαλείψουν την ενοχλητική σ΄ αυτούς Ελληνική της Χερσονήσου ονομασία, την επί τόσους αιώνες παραδεδεγμένη.
Κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας, η υποδουλωμένη Μακεδονία ζει "ως ανάμνηση" στο πνεύμα και στην καρδιά των Ελλήνων. Οι υπόδουλοι Έλληνες της ηρωικής αυτής περιοχής κρατούν με κρυφό καμάρι από πατέρα σε γιο την ιερή παράδοση, ότι κατάγονται από τους ήρωες αρχαίους Έλληνες Μακεδόνες.
Κατά την Αναγέννηση και κυρίως από του ΧΥΙ αιώνος, όταν στην Δύση ξυπνά ο θαυμασμός και το ενδιαφέρον για το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, εμφανίζονται οι πρώτοι χάρτες της Ελληνικής Χερσονήσου από Ιταλούς, Γάλλους και Ολλανδούς εκδότες, στους οποίους αναγράφεται η Μακεδονία, τοποθετούμενη κατά το μάλλον ή ήττον, επί της θέσεως της Μακεδονίας του Φιλίππου του ΙΙ.
Από τις αρχές του ΧΙΧ αιώνος, όταν η Μακεδονία αρχίζει να προσλαμβάνει ενδιαφέρον διά την πολιτική της Ρωσίας, ο καθορισμός των ορίων της Μακεδονίας περιπλέκεται. Έρχονται πρώτοι οι πολιτικοί, ιδίως Ρώσοι, οι οποίοι καθορίζουν τα όρια της Μακεδονίας αναλόγως των πολιτικών τους επιδιώξεων.
Λίγο αργότερα, έρχονται οι ερασιτέχνες και οι επιστήμονες γεωγράφοι, οι οποίοι προσπαθούν να καθορίσουν τα πραγματικά όρια της Μακεδονίας. Πολλοί όμως από αυτούς, είτε από πλάνη είτε εσκεμμένως, εξαγορασθέντες προς τούτο από την Ρωσία, καθορίζουν τα όρια της Μακεδονίας συμφώνως προς τις απόψεις των πολιτικών.
Συνεχίζεται...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου