Ανήκουστο! Λόγω κορωνα-ιού οι αρχές απαγορεύουν σ΄ ένα 3χρονο αγόρι να επιστρέψει στους γονείς του!

3/9/2021

Ανήκουστες και αλγεινές αποφάσεις αρχών, σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω κορωνα-ιού! Πώς μπορούν να απαγορεύουν την επιστροφή ενός 3χρονου παιδιού στους γονείς του; Πώς μπορούν να είναι τόσο άκαρδοι οι άνθρωποι; Και όμως, μπορούν: 

Τα βράδια είναι τα χειρότερα για τον μικρό Memphis που έχει να δει τους γονείς του από τις 9 Ιουλίου.

Την ώρα που η κυβέρνηση του Queensland έκλεισε τα σύνορα με τη Νέα Νότια Ουαλία, ο 3χρονος Memphis βρισκόταν στο σπίτι των παππούδων του σε μια φάρμα στα νοτιοδυτικά της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός του Queensland, Annastacia Palaszczuk, απάντησε την Πέμπτη το πρωί, στη Βουλή, ότι οι Υγειονομικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με την οικογένεια του Memphis προσπαθώντας να ικανοποιήσουν την αίτησή της να φέρουν το γιο τους σπίτι του.

Η μητέρα του Memphis, Dominique Facer, δήλωσε ότι η αίτηση της εξαίρεσης από την απαγόρευση της διέλευσης των συνόρων απορρίφθηκε αρχικά από τις Υγειονομικές Αρχές, καθώς θεώρησαν ότι το αίτημά τους δεν εμπίπτει στους συμπονετικούς λόγους.

«Μου είπαν βασικά ότι συμπονετικός λόγος είναι να συναντήσω ένα αγαπημένο μου άνθρωπο που πεθαίνει, ή για να παρευρεθώ στην κηδεία ενός κοντινού μου προσώπου» δήλωσε η κα Facer στο «Today», από το σπίτι της στο Fraser Coast του Queensland.

«Προφανώς, η παράκληση του τριχρονου γιου μου να επιστρέψει στο σπίτι του δεν εμπίπτει στους συμπονετικούς λόγους. Πώς μπορώ να του εξηγήσω ότι δεν μπορώ να έρθω να τον πάρω; Είναι εξαιρετικά λυπηρό. Η αδελφή του έχει αρχίσει να περπατάει και δεν τον έχει δει. Χάνει τόσες πολλές στιγμές από την οικογένειά του. Πώς είναι αυτό δίκαιο; Γιατί δεν μπορώ να τον φέρω σπίτι του;»

Η ίδια δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να απομονωθεί στο σπίτι και να δεχθεί τους ελέγχους της Αστυνομίας ότι ακολουθεί τις οδηγίες.

«Τους έχω εξηγήσει άπειρες φορές ότι μπορώ να απομονωθώ, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φέρω τον γιο μου σπίτι».

«Είναι άκαρδο».

Η γιαγιά του Memphis, Alex Facer, φοβάται για το παιδί και τι θα συμβεί αν κάτι πάθει εκείνη ή ο σύζυγός της, γιατί μένουν πολύ μακριά.

«Αν κάτι συμβεί σ’ εμάς, τι θα απογίνει ο Memphis;» λέει προσθέτοντας ότι περιμένουν και οι δυο τους να λάβουν το εμβόλιο.

Το Υπουργείο Υγείας του Queensland δηλώνει ότι προτεραιότητά του είναι να αποτρέψει την εξάπλωση του COVID-19 στην Πολιτεία.

«Γνωρίζουμε ότι οι περιορισμοί που ισχύουν στα σύνορα είναι άβολοι και μπορούν να αναστατώσουν τη ζωή και τη διαβίωση των ανθρώπων» είπε εκπρόσωπος του πολιτειακού Υπουργείου.

«Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε τους παράγοντες ώστε να προστατεύουμε 5 εκατ. πολίτες από τον κίνδυνο στην υγεία τους από τον ιό. Στόχος των αυστηρών μέτρων στα σύνορα είναι ο περιορισμός του αριθμού των ανθρώπων που εισέρχονται στο Queensland, που, ενδεχομένως, θα μπορούσαν να εισάγουν τον ιό στην Πολιτεία, γεγονός που θα ήταν καταστροφή και θα οδηγούσε σε περισσότερα lockdowns και ακόμα πιο αυστηρά μέτρα».

Πηγή:neoskosmow.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου