Ivan Sobolev, ταγματάρχης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, παραδόθηκε οικειοθελώς στους Ρώσους

 

21/3/2022

Ο υποδιοικητής μιας από τις ουκρανικές ταξιαρχίες, ο Ivan Sobolev, παραδέχθηκε ότι αποφάσισε να παραδοθεί οικειοθελώς στον ρωσικό στρατό, χωρίς να πολεμήσει. Αυτός και η ομάδα των Ουκρανών στρατιωτών του είχαν μεταβεί σε ένα σημείο κοντά στο χωριό Kalinovka που το έλεγχαν οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό NTV, μέσα στην περιοχή του Κιέβου, ο ρωσικός στρατός βρήκε εκτοξευτές χειροβομβίδων, τους οποίους είχαν παρατήσει εκεί δυνάμεις του ουκρανικού στρατού. Αυτοί δηλαδή οι στρατιώτες που δεν είναι έτοιμοι να πολεμήσουν κατά του αστικού πληθυσμού, κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα τους. 

Υπάρχουν εκείνοι που πιάστηκαν αιχμάλωτοι, οι οποίοι στην συνέχεια λαμβάνουν την απαραίτητη βοήθεια, και επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους. 

Όμως ο ταγματάρχης Ivan Sobolev δεν αιχμαλωτίστηκε - παραδόθηκε μόνος του. Αυτός και οι υφιστάμενοί του έπεσαν κατά λάθος σε σημείο το οποίο έλεγχαν οι Ρώσοι, και αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να χυθεί αίμα, γι΄ αυτό και παραδόθηκαν. 

Ο Ivan Sobolev δήλωσε: "Αν υπάρχει μια ευκαιρία να σωθεί κόσμος, πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε και να σώζονται ζωές. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί οφείλουν να λύσουν όλα τα προβλήματα σε επίπεδο κορυφής". 

Ο πόλεμος τον βρήκε λίγες εβδομάδες πριν συνταξιοδοτηθεί, και όπως λέει ο ίδιος, δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο, είναι πατέρας, είναι παππούς και μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται και στην Ρωσία και στην Λευκορωσία. Όπως αυτός ο ταγματάρχης, έτσι και πάρα πολλοί Ουκρανοί (η συντριπτική πλειοψηφία αυτού του λαού) έχουν συγγενείς στην Ρωσία και στην Λευκορωσία. 

Είναι φοβερός αυτός ο αλληλο-σκοτωμός και δεν λέει να τελειώσει... 
(Πηγή: lemediaen 442)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου