Ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος βάναυσος, επιρρεπής σε ηδονές και εκμεταλλευόταν μικρά αγόρια;


25/4/4/2022

Στην σημερινή εποχή υπάρχουν Έλληνες, δυστυχώς, που ρίχνουν τα δηλητηριώδη βέλη τους κατά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θέλοντας να τον παρουσιάσουν ως βίαιο και ανήθικο, που εκμεταλλευόταν την εξουσία του, ώστε να ζει μέσα στην χλιδή και την ασυδοσία. Ήταν ο Μέγιστος των Ελλήνων βάναυσος και εκμεταλλευτής αγοριών; Η απάντηση έρχεται από τα βάθη του χρόνου, και καθόλου δεν αρέσει στους σύγχρονους ψευτο-προοδευτικούς: 

"Όταν ο Φιλόξενος*, ο στρατηγός των παραλίων, έγραψε του Αλεξάνδρου ότι βρίσκεται κοντά του κάποιος Θεόδωρος Ταραντίνος που έχει για πούλημα δύο αγόρια πάρα πολύ όμορφα και τον ρωτούσε αν τα αγοράζει, ο Αλέξανδρος το πήρε βαριά και φώναξε πολλές φορές στους φίλους του, ρωτώντας τι αισχρό ποτέ έμαθε γι΄ αυτόν ο Φιλόξενος, ώστε να κάθεται και να του προξενεύει τώρα τέτοιες ντροπές. 

Τον ίδιο τον Φιλόξενο τον λοιδόρησε με γράμμα του και του έδωσε εντολή να στείλει στον όλεθρο τον Θεόδωρο με όλο του το φορτίο. Επέπληξε, επίσης, και τον Άγνωνα που έγραψε σ΄ αυτόν ότι θέλει να αγοράσει και να του φέρει τον Κρωβύλο, που ήταν φημισμένος στην Κόρινθο. Όταν μάλιστα έμαθε ότι ο Δάμωνας και ο Τιμόθεος, φημισμένοι Μακεδόνες, που υπηρετούσαν στο στρατό του Παρμενίωνα, διέφθειραν τις γυναίκες μερικών μισθοφόρων, έγραψε στον Παρμενίωνα, δίνοντάς του διαταγή, αν αποδειχθεί το έγκλημα, να τους τιμωρήσει σαν θηρία που ζουν με τον αφανισμό των ανθρώπων και να τους σκοτώσει. 

Και για τον εαυτό του είχε γράψει στην ίδια επιστολή κατά λέξη:

"Για μένα λοιπόν δεν θα βρεθεί κανένας να πει ότι είδα τη γυναίκα του Δαρείου ή ότι θέλησα να τη δω, αλλά ούτε δέχτηκα ν΄ ακούσω να μιλούν μπροστά μου για την ομορφιά της". Κι έλεγε ότι προπάντων δύο πράγματα  τον έκαναν ν΄ αντιληφθεί ότι είναι θνητός, ο ύπνος και η συνουσία. Γιατί από μία και την αυτή αδυναμία έρχεται στη φύση και ο κόπος και η ηδονή". 

*Φιλόξενος ο Ερετριεύς, στρατηγός του Αλεξάνδρου, ταμίας των σατραπειών της Μ. Ασίας, σατράπης της Καρίας. Αργότερα έρχεται στον Αλέξανδρο οδηγώντας νεοσύλλεκτους και παρευρίσκεται στην κατάληψη των Σούσων. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Μ. Ασία (Καρία) και, όταν πέθανε ο Αλέξανδρος, βρισκόταν στη Βαβυλώνα, όπου είχε φέρει νέες δυνάμεις. 

Πηγή: Αλέξανδρος Πλουτάρχου, εκδ. Μαλλιάρης, 1999

Οι σημερινοί κατήγοροι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι καταχραστές της ιστορίας της Μακεδονίας, είναι αυτοί ακριβώς που αξίζει και πρέπει να λοιδορηθούν και να στερηθούν την εξουσία που απολαμβάνουν. Διαφορετικά, μαζί με την ιστορία της Μακεδονίας μας, θα χαθούμε και όλοι εμείς που πονάμε βαθιά με την προδοσία και την ασυδοσία που μας έχουν κυκλώσει σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου