Το μυθικό ποσό που δίνει, ξανά, η Ευρώπη στην Ουκρανία, ενώ οι λαοί της απειλούνται με κρύο, πείνα και... φυλακή!


8/9/2022

Σφίξτε το ζωνάρι, λένε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις -και η δική μας. Δεν είναι ακριβώς προτροπή, αλλά απειλή! Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στις 7 Σεπτεμβρίου το συμπληρωματικό ποσό 

ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ να δοθεί στην Ουκρανία! 

Πραγματικά μυθικό το ποσό, από μια Ευρώπη που τονίζει με έμφαση και πάθος στους πολίτες της ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι η περίοδος του ψύχους έχει ξεκινήσει!

Και όταν λέμε ψύχος δεν το εννοούμε με την μεταφορική έννοια, αλλά κυριολεκτικά. 

Θερμοκρασία μέσα στον χειμώνα όχι μεγαλύτερη των 19 βαθμών Κελσίου, όχι ηλεκτροφωτισμός δρόμων (λες και η εγκληματικότητα θα πάψει να θερίζει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία), όχι σε αφθονία τροφίμων, όχι, όχι... Και, πρώτη χώρα που επιβάλλει μέχρι και ποινή φυλάκισης για όσους δεν υπακούν σ΄ αυτά τα μέτρα, η Ελβετία.

Όπως δήλωσε χθες η πρόεδρος της επιτροπής Ursula von der Leyen, η ΕΕ προτείνει να δοθούν επιπλέον 5 δις ευρώ στον Ζελένσκι, γιατί η Ευρώπη συμμετέχει σ΄ αυτόν τον πόλεμο στον πλευρό των Ουκρανών με την καρδιά και με την σκέψη αλλά και με την πράξη (πράξη είναι τα χρήματα και τα όπλα). 

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι επιβεβαιώνει την πληροφορία, λέγοντας χθες ότι ευχαρίστησε δημόσια για τα 5 δις ευρώ τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου