Μητσοτάκης στην Μακεδονία: Ορθαί δε τρίχες έσταν


11/11/2022

Χθες, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην Μακεδονία. Πραγματικά, μπορούμε να το νοιώθουμε αυτό, ορθαί δε τρίχες έσταν;

Δηλαδή: Στην Ιλιάδα του Ομήρου, εκεί που ο Πρίαμος συνάντησε άξαφνα μέσα στην νύχτα τον Ερμή, όταν πήγαινε να ζητήσει το σώμα του νεκρού Έκτορα, εκεί λοιπόν διαβάζουμε την έκφραση "ορθαί δε τρίχες έσταν", δηλαδή ανατρίχιασε ο γέρος, σηκώθηκαν οι τρίχες του όρθιες, έκφραση που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες. 

Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε, εκτός από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που εδώ και καιρό είναι άμισθοι και ζουν μέσα σε καθεστώς συνειδητής περιθωριοποίησης εκ μέρους του κράτους. 

Αλλά, κι ενώ έχουν απόλυτο δίκιο να απαιτούν την ζωή τους πίσω, λέξη δεν βγήκε από τα χείλη τους για την Μακεδονία μας. Η αγαπημένη του Τσίπρα προδοτική συμφωνία των Πρεσπών που αναγνωρίζει "μακεδονική" γλώσσα και έθνος "μακεδονικό" στους σλάβους, και έχει υιοθετηθεί απόλυτα από τον Μητσοτάκη, δεν τους απασχολεί. Γιατί; 

Βέβαια, εμείς οι υπόλοιποι που λαμβάναμε μέρος στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας προ της υπογραφής, έχουμε χειρότερη συμπεριφορά. Κουβέντα δεν λέμε. Δεν τον περιμένουμε ποτέ, πουθενά, για να του πούμε να ακυρώσει την ψευδοσυμφωνία. 

Κατά συνέπεια, νοιώθει δικαιωμένος όταν λέει: "Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, καθώς πλησιάζουμε, σιγά-σιγά, προς τις εκλογές του 2023:Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο" (από ΑΠΕ-ΜΠΕ). 

Μα είμαστε κυλισμένοι στον βούρκο, σε επίπεδο εθνικών θεμάτων. Κι όλοι αυτοί που του σφίγγουν το χέρι και τον αγκαλιάζουν, μέσα στην Μακεδονία, δεν ντρέπονται; Βούρκος είναι μόνο οι υποκλοπές και τα ενεργειακά και οικονομικά μας προβλήματα;  Όταν όλα αυτά λυθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάποια επόμενη γενιά δεν θα τα θυμάται. Θα ζει όμως ντροπιασμένη, γιατί δεν θα έχει το δικαίωμα να λέει ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα. 

Πώς γίνεται λοιπόν κ. Μητσοτάκη να είναι η Ελλάδα ισχυρή και ευημερούσα και με αυτοπεποίθηση, όπως είπες χθες, όταν έχει χάσει και με την δική σας υπογραφή την ιστορία και την ταυτότητα της Μακεδονίας μας;

Είμαστε ανάξιοι, ούτε οι τρίχες μας δεν σηκώνονται όρθιες, όταν βλέπουμε τους δημαγωγούς πολιτικούς να περπατούν κουστουμιαρισμένοι στους δρόμους της προδομένης πατρίδας μας. Ίσως, αν ανατριχιάσουμε, αν σηκωθούν όρθιες οι τρίχες μας, βλέποντας τις αγκαλιές και τα χάδια μεταξύ πολιτικών και αυλικών τους, ίσως τότε αρχίσει να αλλάζει η ροή της σύγχρονης ιστορίας μας... (Φωτο:voria gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου