Ένας παίκτης μπιτς βόλεϊ, που καταδικάστηκε για βιασμό 12χρονου κοριτσιού, θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Ένας Ολλανδός παίκτης μπιτς βόλεϊ που καταδικάστηκε για βιασμό συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

19/7/2024

Ο Steven van de Velde, ένας παίκτης μπιτς βόλεϊ που φυλακίστηκε για τον βιασμό μιας 12χρονης Βρετανίδας, πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ολλανδία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ο Steven van de Velde, τώρα 29 ετών, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση το 2016 αφού παραδέχτηκε τρεις κατηγορίες βιασμού ανηλίκου, ο οποίος έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2014. Ο Van de Velde, ο οποίος συνάντησε το θύμα του στο Facebook, ταξίδεψε από το Άμστερνταμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και βίασε το κορίτσι στο Μίλτον Κέινς.

Του επετράπη να εκτίσει την ποινή του στην Ολλανδία αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από μόλις 12 μήνες.

Στη συνέχεια, ο Van de Velde συνέχισε την καριέρα του στο βόλεϊ και συμμετείχε σε διεθνή τουρνουά από το 2018 «αφού ακολούθησε μια εντατική και επαγγελματικά εποπτευόμενη τροχιά», δήλωσε η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC). Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως εθνική ομάδα με τον σύντροφό του Μάθιου Ίμερς.

Η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC) δήλωσε στο BBC Sport: «Μετά την αποφυλάκισή του, ο Van de Velde αναζήτησε και έλαβε επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη. Έδειξε στους γύρω του –ιδιωτικού και επαγγελματικού χώρου– προσωπική επίγνωση και προβληματισμό.»

Η NOC λέει ότι η επιστροφή του Van de Velde στο άθλημα ήταν σύμφωνη με τις οδηγίες της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (NeVoBo) στους «Κανονισμούς Ακεραιότητας» της, οι οποίοι καθορίζουν τους όρους για τους αθλητές να επιστρέψουν στους αγώνες μετά από καταδίκη. Ισχυρίζεται ότι έχει εκπληρώσει «όλα τα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) δήλωσε ότι ο διορισμός των μεμονωμένων μελών της ομάδας είναι «αποκλειστική ευθύνη κάθε αντίστοιχης Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής».

Σε προηγούμενες συνεντεύξεις σε ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ο Van de Velde είπε: «Δεν μπορώ να πάω πίσω, οπότε θα πρέπει να αντιμετωπίσω τις συνέπειες. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου.»

Σε δήλωση που παρείχε η NOC, ο Van de Velde είπε: «Το 2016 και στην συνέχεια, αρκετά ολλανδικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν επίσης προσοχή σε αυτήν την ιστορία. Καταλαβαίνω ότι με το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο να πλησιάζει, αυτό θα μπορούσε να προσελκύσει την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης.» - Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου