Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας χθες στο Σύνταγμα, Ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων, και τις δηλώσεις εις βάρος μας των τούρκων, απάντησε: "Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας και εν προκειμένω της Τουρκίας".
Αυτή η δήλωση καταδεικνύει την υποχωρητική, για άλλη μια φορά, στάση της πολιτείας έναντι της Τουρκίας, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη ούτε το έντονο συγκινησιακό φορτίο της Ημέρας για όλους τους Έλληνες ούτε και οι προκλητικότατες χθεσινές δηλώσεις του Ερντογάν που δήλωσε ότι η 19η του Μάη είναι για τους τούρκους ευλογημένη ημέρα.
Ταυτοχρόνως, σήμερα, η Τουρκία προκαλεί πάλι, αφού το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε: "H Navtex με αριθμό LA20-122/20 αποτελεί παραβίαση του καθεστώτος αποστρατικοποίησης Σαμοθράκης και Λήμνου, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάννης το 1923".
Δηλαδή, η Τουρκία απροκάλυπτα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, στην Σαμοθράκη, στην Λήμνο, και λίγες μέρες πριν στην Σάμο και στην Χίο.
Η Ελλάδα θα δεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό και μάλιστα χωρίς την υποχρέωση της καραντίνας των 14 ημερών. Κάθε σκεπτόμενο άτομο αναρωτιέται, λοιπόν, γιατί κλειστήκαμε οι Έλληνες στα σπίτια μας; Ισχύει μήπως ο καλοκαιρινός κανόνας, μπρος στον τουρισμό τι είναι ο κορωνο-ιός;
Για μας η Δευτέρα είναι σαν απελευθέρωση! Δήλωσε μπροστά στις κάμερες της TV ένας εστιάτορας, ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης και καφέ την ερχόμενη εβδομάδα.
Εντάξει, όλοι κατανοούμε την δεινή οικονομική κατάσταση αυτού του επαγγελματικού κλάδου, αλλά και όλων των άλλων, ιδιωτικών (μόνο του Δημοσίου και της Βουλής δεν υπέστησαν μειώσεις μισθών). Αλλά, απελευθέρωση; Τότε, για τα δεινά που περνά εδώ και δεκαετίες η πατρίδα, ποια λέξη πρέπει να πούμε; Και πρόκειται για δεινά που δεν ξεπερνιούνται με νομοθετικές ρυθμίσεις...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου