Πώς ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται αρχαιοελληνικά ευρήματα για την αύξηση των τουριστικών ροών! Το μεγάλο κόλπο!


Αρχαιότατη ελληνική πόλη που σύμφωνα με τον Στράβωνα πήρε το όνομά της από τον Πάταρο, γιο του Απόλλωνα και της Λυκίας. Ο Μ. Αλέξανδρος διόρισε σε αυτή ως διοικητή τον ναύαρχο Νέαρχο. Η πόλη υπέστη μεγάλες καταστροφές από σεισμό το 155 μ.Χ.

11/6/2020
Ο Ερντογάν το δήλωσε περήφανος: Το 2020 είναι το έτος της πόλης Πάταρα! 
Και καλεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, τους ανθρώπους να επισκεφθούν τα Πάταρα, να γράψουν τις εντυπώσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και να στείλουν τις επιστολές τους στους αρμοδίους. Στόχος; 
Με όλες αυτές τις επιστολές, θα γραφτεί ένα βιβλίο! Έτσι ο καθένας θα νοιώθει συγγραφέας, ενώ ταυτόχρονα θα αυξάνονται οι τουριστικές ροές, τα τουριστικά έσοδα και η δόξα της Τουρκίας!
Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα!
Τα Πάταρα είναι αρχαιοελληνική πόλη και όλα τα ευρήματα που ανακάλυψαν οι τούρκοι αρχαιολόγοι είναι ελληνικά, αφού, τότε, δεν υπήρχαν τούρκοι! 

Εντάξει, δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε διαφορετικά, τα εδάφη τα κατέλαβε και τα κατέχει και τα εκμεταλλεύεται η Τουρκία! 

Ωστόσο, το λιγότερο που θα μπορούσαν να πράξουν, στη βάση της αρχαιολογικής εντιμότητας και της ιστορικής συνείδησης, θα ήταν να παραδεχθούν ότι δεν τους ανήκουν, απλά τα έφεραν στο φως της σύγχρονης πραγματικότητας. 

Έτσι φέρονται οι πολιτισμένοι άνθρωποι. Κι εμείς, οι Έλληνες, ανακαλύπτουμε στην χώρα μας χάρη στην αρχαιολογική σκαπάνη, ευρήματα που ανήκουν για παράδειγμα στην ρωμαϊκή εποχή. Εμείς, όμως, παραδεχόμαστε την ταυτότητα των ευρημάτων.
Δεν έχουμε ανάγκη να κλέψουμε ό,τι ανήκει σε άλλους, γιατί πολύ απλά έχουμε άφθονα δικά μας μνημεία από τα βάθη των αιώνων! 
(Πηγή των πληροφοριών η γερμανική έκδοση της τουρκικής εφημερίδα χουρριέτ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου