Με μια απλή άσκηση και με μικρές διατροφικές αλλαγές, διώξτε τον πόνο στην μέση!


Απλές κινήσεις
Μερικές φορές, απλές κινήσεις αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του πόνου της μέσης. Τέτοιες κινήσεις συνθέτουν την παρακάτω άσκηση:

Ξαπλώστε ανάσκελα και συνειδητά χαλαρώστε το σώμα σας.
Ακολούθως, φέρτε το δεξί σας γόνατο προς το στήθος, μέχρι του σημείου που μπορείτε.
Κρατώντας τις κνήμες σας, μείνετε σε αυτή την θέση για 10-20 δευτερόλεπτα.
Να πράξετε το ίδιο και με το αριστερό γόνατο, φέρνοντάς το προς το στήθος.

Να ξεκινήσετε την ημέρα σας με αυτήν την απλή άσκηση, και να την επαναλαμβάνετε πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας.

Βιταμίνη D και Διατροφή
Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του πόνου στην μέση, ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δώσει ο άνθρωπος στην βιταμίνη D, αφού η έλλειψή της συμβάλλει δραματικά στην πρόκληση και  ένταση του πόνου στην μέση.
Η πιο σημαντική πηγή αυτής της βιταμίνης είναι ο ήλιος. Κατά συνέπεια, είναι σημαντική η έκθεση του ανθρώπου στον ήλιο, αλλά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες χωρίς χρήση αντηλιακού.
Στις τροφές, υπάρχει σε μικρές ποσότητες στον κρόκο του αυγού (από κότες ελευθέρας βοσκής), στα γαλακτοκομικά, επίσης από ζώα ελευθέρας βοσκής και με όλα τους τα λιπαρά, καθώς και στα ψάρια με την πέτσα τους.

Σημαντική δράση στην αντιμετώπιση του πόνου ασκεί η βιταμίνη Β12, το μαγνήσιο και η βρομελίνη, την οποία ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του τρώγοντας ανανά!
Μεταξύ των βοτάνων που ανακουφίζουν από τον πόνο είναι η πιπερόριζα (ginger), η κουρκουμίνη, η μέντα, η βαλεριάνα και το δεντρολίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου