Αν πεθάνει ο βασιλιάς, πεθαίνει και η βασίλισσα! Μην αφήνετε τον εγκέφαλό σας να φθαρεί...



Το ακατανίκητο δίδυμο
που μπορεί να μας χαρίσει τα πάντα,
ή να μας τα αφαιρέσει 
τραγικά γρήγορα ή βασανιστικά αργά...

Ο εγκέφαλος είναι ο βασιλιάς!
Η διατροφή είναι η βασίλισσα!

Χωρίς την ενεργή και θετική συμμετοχή του εγκεφάλου, κανένα διατροφικό αγαθό δεν μπορεί να διασφαλίσει την υγεία και την νεότητά μας. Ο βασιλιάς αξίζει της υψίστης προσοχής μας, και η βασίλισσα το ίδιο, γιατί μόνο έτσι είμαστε ή γινόμαστε ικανοί να απολαμβάνουμε το βασίλειο της ζωής, κάθε δευτερόλεπτο που το γεμίζει η ανάσα μας.

Αν υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος τρέφεται σωστά, φροντίζει δηλαδή την βασίλισσά του, αλλά παραμελεί τον βασιλιά, δηλαδή τον εγκέφαλό του, τότε θα ζήσει καλά; Όχι!
Αν τον εγκέφαλο τον πλημμυρίζουν άγχη και στεναχώριες που πηγή έχουν οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα, ή που γεννιούνται από την προσπάθεια να αλλοιώσει ο άνθρωπος, ακούσια ή εκούσια, αυτό που είναι, για να δείξει αυτό που δεν είναι αλλά αρέσει στους άλλους, τότε συρρικνώνει μόνος του την ποιότητα της ζωής του, την ίδια την ζωή του τελικά.

Η προστασία του εγκεφάλου από την φθορά, απαιτεί συνειδητή προσπάθεια. Ο άνθρωπος πρέπει όσα δεδομένα μαζεύονται στον εγκέφαλό του και τον γερνούν, να τα διώχνει. Έτσι ο βασιλιάς μένει αγέραστος!
Ένα παράδειγμα: Ο Τζην Σερκ ήταν δήμαρχος μιας πόλης 85.000 κατοίκων της Πενσυλβάνια, όταν σε ηλικία 76 ετών σκέφθηκε να αλλάξει σταδιοδρομία. Στα 90 του ήταν προπονητής στην ομάδα δρόμου Ολμπράιτ, η οποία για επτά περιόδους έβγαινε νικήτρια. Επίσης συμμετείχε ως προσκεκλημένος στην τοπική τηλεόραση σ΄ ένα πρόγραμμα για σπουδαστές γυμνασίου. Στο ενδιάμεσο έβρισκε χρόνο γι΄ αυτό που αγαπούσε πάρα πολύ, το παιγνίδι του τένις. (Από το βιβλίο: Μεγεθύνετε τη δύναμη του εγκεφάλου σας, Έ.Μισώ & Ρ. Γουάιλντ, εκδ. Μπίμπη)

Αυτός ο άντρας φρόντιζε στο έπακρο τον βασιλιά, τον εγκέφαλο του! Δεν τον άφηνε να μαραθεί, να γεράσει, να πεθάνει πριν καν πεθάνει το σώμα του! Και γι΄ αυτό το λόγο, η βασίλισσα, η διατροφή, μπόρεσε να παίξει κι αυτή τον μαγικό της ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου