Πελασγοί οι Πρωτοέλληνες! Όχι, λένε οι "προοδευτικοί", είστε προϊόν μύθου ή αλλοδαποί...


Δία Πελασγικέ, έγραφε ο Όμηρος, χιλιάδες και χιλιάδες χρόνια πριν!

Οι Πελασγοί ήταν οι πρώτοι κάτοικοι στον ελλαδικό χώρο, και ναι, ήταν Έλληνες, οι Πρωτοέλληνες!
Βέβαια, η συμβατική ιστορία και άνθρωποι που αυτο-αποκαλούνται προοδευτικοί, ισχυρίζονται ότι οι Πελασγοί είναι απλά ένας όρος χωρίς την έννοια της ανθρωπολογικής φυλής. Ή απλά υποστηρίζουν ότι πρόκειται για προϊόντα της φαντασίας και της μυθολογίας. Κάποιοι άλλοι δέχονται ότι υπήρχαν οι Πελασγοί, ότι ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της Ελλάδας, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με τους Έλληνες!

Ο Κούρτιος στην "Ιστορία της Ελλάδος" υποστηρίζει πως οι Πελασγοί ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της Ελλάδος, αλλά δεν ήταν Έλληνες. Και μάλιστα, οι Έλληνες που ήρθαν μετά, δεν τους έβλεπαν σαν προγόνους τους, αλλά ως ξένους!

Του απαντά ο Ιωάννης Πασσάς.
Εκδότης της Εγκυκλοπαίδειας Ήλιος
"Τα ανωτέρω λέγει ο Κούρτιος εις την "Ιστορίαν του Ελληνικού Έθνους", την οποίαν όμως σπεύδων έγραψε προ της διενεργείας των ανασκαφών εις την Ελλάδα και Κρήτην, εις την Τροίαν, τας Μυκήνας, την Κνωσόν κ.τ.λ., που απεκάλυψαν τον προϊστορικόν ελληνικόν πολιτισμόν και επεξέτειναν τεραστίως τα όρια της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά και την οποίαν -Ιστορίαν του Κουρτίου- αντέγραψαν ή εχρησιμοποίησαν οι ξένοι και οι νεώτεροι Έλληνες ιστορικοί, επιπολαίως τουλάχιστον σκεπτόμενοι και φερόμενοι, χωρίς να λάβουν υπ΄ όψιν των τα αποτελέσματα των αναφερόμενων ανασκαφών..."

Έτσι είναι, όπως και στο παρελθόν, το ίδιο και σήμερα, κάποιοι, και δυστυχώς ανάμεσά τους και Έλληνες, βιάζονται να αφαιρέσουν από το ελληνικό έθνος την αυτοχθονία του στην Ελλάδα. Βιάζονται ή έτσι εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα...

Ωστόσο, οι αποδείξεις για την αυτοχθονία των Ελλήνων και για το γεγονός ότι οι Πελασγοί ήταν οι Πρωτοέλληνες, είναι πολλές και ισχυρές, τόσο ισχυρές που, σε πείσμα του "προοδευτισμού", γίνονται αιώνιες!...
Ο Όμηρος αποκαλεί τον Δία "Πελασγικέ".
Αισχύλος - Αρχαίος Έλληνας Τραγωδός

Ο Αισχύλος στις "Ικέτιδες" βάζει στο στόμα του γέροντα βασιλιά του Άργους τις λέξεις:
"Είμαι παιδί εκείνου που κατοίκησε από πολύ παλιά τούτο τον τόπο, εγώ ο Πελασγός, ο αρχηγός αυτής της χώρας, κι από εμένα πήρε το όνομά του το γένος των Πελασγών... Το κράτος μου απλώνεται μέχρις της γης των Περραιβών, της Πίνδου, της χώρας των Παιόνων και των όρων της Δωδώνης..."

Πώς "γεννήθηκε" το όνομα Πελασγοί;
Πελασγοί, από το πέλας που σημαίνει κοντά, πλησίον. Οι πέλες είναι οι γείτονες, οι συνάνθρωποι μας.
Ή από το πέλω/πέλομαι που σημαίνει κινούμαι/πηγαίνω ή έρχομαι, αλλά και υπάρχω, είμαι.

Η πελασγική γλώσσα είναι ελληνική, όπως και η γραφή τους, και μέσα στο διάβα των αιώνων δέχθηκε μεταβολές, ανάλογα με τον τόπο που βρέθηκαν οι Πελασγοί και τις συνθήκες ζωής που είχαν να αντιμετωπίσουν. Η γλώσσα και η γραφή εξελίχθηκαν κι απόκτησαν κατά τόπους ιδιωματισμούς, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα.

Για τους Πρωτοέλληνες μιλά και ο Δ. Σικελιώτης:
Τον δ΄ ουν, Λίνον, φασί τους Πελασγικοίς γράμμασι συνταξέμενον...
Ο Λίνος, μουσικός και ποιητής, που πρωτοέγραψε, ήταν Έλληνας, ήταν Πελασγός!

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους κύκλους ανθρώπων η αυτοχθονία μας στην Ελλάδα, αυτή είναι γεγονός! Υπάρχουμε, ήρθαμε από τα τρίσβαθα του χρόνου και οδηγούμαστε στα τρίσβαθα του μέλλοντος! Εμείς, οι Πρωτοέλληνες!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου