Αφού αποκαλείς στα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία, ξήλωσε τα γαλόνια σου, κ.Φλώρε!


30/6/2020
Αφού αποκαλείς τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία, γιατί τα φοράς τα γαλόνια κ.Φλώρε;
Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τότε που δήλωνες ότι πρώτα σκοτώνουμε τον εχθρό κι έπειτα βλέπουμε ποιος είναι. Και οι Έλληνες, αγνοί και ανόητοι, έσπευσαν να σε συγχαρούν, κι ακόμα χειρότερα να σε πιστέψουν.

Τώρα, βρίσκεσαι σε διαπληκτισμούς με τα Σκόπια, μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων άμυνας των δύο χωρών για το 2020.
Γιατί;
Γιατί τα Σκόπια θέλουν να γράφονται σκέτο Μακεδονία, ενώ εσύ θέλεις να γράφονται Βόρεια Μακεδονία.

Στο σχετικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται: "Στο Action Plan 2019 με τη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο υπεγράφη έναντι ΠΣΣ 2019, καθώς και σε όλες τις συναφείς δράσεις, χρησιμοποιήθηκε η σύντμηση RNM (δηλαδή Republic of North Macedonia) με τη συναίνεση της εν λόγω χώρας".

Και:  " Όσον αφορά στην υπογραφή και υλοποίηση του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2020 με τη Βόρεια Μακεδονία, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος Σκοπίων, ανέφερε την αιφνίδια αλλαγή στάσης της εν λόγω χώρας και συγκεκριμένα ότι επιδιώκει τη χρήση του ακρωνυμίου MKD αντί του RNM", αυτά λέει έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, τώρα.

Για την Ελλάδα είναι ντροπή τα Σκόπια να αναγράφονται σε στρατιωτικά έγγραφα ως Βόρεια Μακεδονία και είναι ευτελισμός η πολεμική: ποιο ακρωνύμιο MKD ή RNM θα χρησιμοποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου