Ντροπή: Η πανδημία της βίας - Γυναίκες χτυπημένες ή δολοφονημένες


6/6/2020
Την πανδημία του κορωνο-ιού έχει ξεπεράσει σε τραγικότητα η πανδημία της βίας κατά των γυναικών.
Έξι γυναίκες ανά ώρα έπεσαν θύματα σωματικής βίας και δολοφονίας από συντρόφους τους, πρώην συντρόφους τους ή από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

Σύμφωνα με έρευνες, η κατάσταση έλαβε δραματικές διαστάσεις την εποχή του εγκλεισμού λόγω κορωνο-ιού αλλά και μετά, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που προκλήθηκαν σε όλες τις κοινωνίες. 

Κατά μέσο όρο, δολοφονούνται εκατό γυναίκες κάθε μέρα και οι δράστες ανήκουν στο οικείο περιβάλλον τους. 
Μία  27χρονη γιατρός, η Λορέν, δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, που είναι νοσοκόμος, ο οποίος την κατηγορούσε ότι του κόλλησε τον κορωνο-ιό. 
Μία άλλη νεαρή γυναίκα, η Έβελιν, που εργαζόταν την περίοδο του εγκλεισμού, δέχθηκε στον χώρο εργασίας της επίθεση από τον πρώην σύντροφό της. Την χτύπησε άγρια στο κεφάλι, αίμα ξεπηδούσε από παντού, ακόμα και από τα μάτια της. Τελικά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση μιας συναδέλφου της. 
Πηγή: de.euronews.com

Η βία κατά των γυναικών είναι μία πραγματική μάστιγα, και δυστυχώς συμβαίνει και στην πατρίδα μας.
Από συνομιλία με αστυνομικό, στην Θεσσαλονίκη, εξάγεται το συμπέρασμα ότι σε κάθε γειτονιά διαδραματίζονται περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Σπανίως οι γείτονες που βλέπουν, ανοίγουν το στόμα τους. Δυστυχώς, όμως, και οι ίδιες οι γυναίκες δεν προχωρούν σε μήνυση κατά των δραστών, γιατί συνήθως αυτοί ανήκουν στο οικείο περιβάλλον τους. 

Η βία, σωματική και ψυχική, πρέπει να αποκαλύπτεται και να πατάσσεται. Και οι δράστες να τιμωρούνται αυστηρά και παραδειγματικά. Διαφορετικά θα εξαπλώνεται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς και οι κοινωνίες θα θρηνούν πολλά περισσότερα θύματα σε σχέση με αυτά του κορωνο-ιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου