Η Τουρκία κάνει χρόνιους πολέμους, και η Ευρώπη μόλις άρχισε να θυμώνει...


24/7/2020
Η Τουρκία εδώ και χρόνια κάνει πολέμους, και η Ευρώπη τώρα δα άρχισε να θυμώνει!...

"Η Τουρκία είναι στρατιωτικά ενεργή γύρω από την Μεσόγειο. Τι κρύβει η παρουσία της εκεί; Ένα νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής, το οποίο προκαλεί αρνητικά και τους Ευρωπαίους!" Με αυτά τα λόγια ξεκινά το άρθρο της γερμανικής εφημερίας Die Zeit με θέμα την συμπεριφορά της Τουρκίας. Κάποια σημαντικά σημεία αυτού του άρθρου:

"Η Τουρκία κάνει πόλεμο στην Λιβύη και στην Μέση Ανατολή, και οι πραγματικοί λόγοι δεν είναι αυτοί που ισχυρίζεται επισήμως, αλλά η επιρροή που επιδιώκει να ασκεί, η στρατιωτική κυριαρχία της, τα έσοδα από τον ενεργειακό πλούτο και τα θαλάσσια σύνορα που η ίδια αυθαίρετα επιθυμεί και επιδιώκει!

Η Τουρκία έχει εγκαινιάσει μια νέα εξωτερική πολιτική με αυτούς τους πολέμους, έχει νέα όπλα -και μία νέα ιδέα, είναι μόνη της, και όλοι οι άλλοι στην άλλη πλευρά [...]. Προσπαθεί να επιβάλλει τα ηγεμονικά της σχέδια και τις απαιτήσεις της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία, παρά τις συνομιλίες τους για είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, σταδιακά γίνονται ανταγωνιστές και αντίπαλοι.

Στην Συρία πολεμά ο τουρκικός στρατός από το 2016, και παρά τα λουλουδάτα ονόματα που δίνει στις επιχειρήσεις του, π.χ. Κλαδί Ελιάς ή Πηγή Ειρήνης, και παρά το γεγονός ότι αρχικά πήγε εκεί για να χτυπήσει τους τζιχαντιστές, κατά κύριο λόγο χτυπά τους Κούρδους".

Βέβαια, το ζητούμενο δεν είναι η Ευρώπη απλά και μόνο να θυμώνει με την Τουρκία, αλλά να προχωρά σε ανάλογες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου