Οι πολύχρυσες Μυκήνες του Ομήρου κάηκαν σήμερα! Θα παραιτηθεί κανείς;

30/8/2020
Στις πολύχρυσες Μυκήνες αναφέρθηκε ο Όμηρος! Κι αυτές κατάφεραν να σταθούν όρθιες για χιλιάδες χρόνια, μέχρι σήμερα! Σήμερα όμως κάηκαν!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου πολιτισμού: 

Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών. Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατασβηστεί το μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των όμορων λόφων Προφήτη Ηλία και Σάρας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων θα προβεί σε ακριβή εκτίμηση των συνεπειών της σημερινής πυρκαγιάς.

Από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

Σίγουρα, η καταστροφική μανία της φωτιάς μπορεί να σβήσει τα χιλιόχρονα ολοζώντανα σημάδια της ελληνικής ιστορίας! Όμως, αν υπήρχε ανθρώπινη ολιγωρία, θα αποδοθούν ευθύνες ή θα συγκαλυφθούν; 

Σε κάθε περίπτωση, αφού έχει ήδη καταστραφεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, κάποιοι υπεύθυνοι, για λόγους αρχής και εθνικής αξιοπρέπειας οφείλουν να παραιτηθούν. Γιατί όσα κάηκαν, δεν θα ξαναγεννηθούν... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου