Ελλάδα vs Τουρκία: Καμία αποκλιμάκωση στον ορίζοντα!

 

27/8/2020
Με αυτόν τον τίτλο, Ελλάδα vs Τουρκία - Καμία αποκλιμάκωση στον ορίζοντα, ξεκινά το άρθρο του euronews.com. 
Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ καταβάλλουν προσπάθειες, στο Βερολίνο ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Επίσης, συζητούν οι υπουργοί για πιο σκληρές πολιτικές κυρώσεις, ώστε η Τουρκία να φέρεται πιο συνετά. 

Το άρθρο κάνει μεταξύ άλλων αναφορά στην τηλεφωνική συνομιλία του Μητσοτάκη με τον Τραμπ καθώς και την ανάμειξη της Γαλλίας υπέρ της Ελλάδος. 

Το πρόβλημα είναι ότι ένα μέλος της ΕΕ, ένα ισχυρό μέλος, η Γερμανία δηλαδή, πουλά όπλα στην Τουρκία. Την προηγούμενη χρονιά, για παράδειγμα, η Τουρκία αγόρασε όπλα αξίας 344,6 εκατομμυρίων ευρώ από την Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας tagesschau.de. 

Αυτό εξηγεί και την απαράδεκτη, παθητική στάση του Γερμανού υπουργού εξωτερικών Μάας, όταν, ενώπιον του, προχθές, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών είπε ότι αυτό που θα συμβεί στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα είναι ατύχημα. Εννοώντας βέβαια ότι θα είναι πόλεμος. 

Όλοι αυτοί, οι Ευρωπαίοι -και όχι μόνο- αξιωματούχοι, πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός είναι τόσο ηλίθιος που δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα; Μια πραγματικότητα που στηρίζεται σε συμφέροντα εκατομμυρίων! Η εθνική κυριαρχία ενός κράτους-μέλους της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ ουδόλως απασχολεί τα μεγάλα κεφάλια... Αυτή είναι η πραγματικότητα για την Ελλάδα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου