Κώστας Μελιγκώνης! Ένδοξος Θάνατος, Μέγιστη Αρετή!

Κώστας Μελιγκώνης: Α θ ά ν α τ ο ς

4/9/2020

"Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται

ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ.Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως". 

Λέξεις πάνω στο χαρτί, θανατηφόρες για την οικογένεια του παλικαριού μας. Λέξεις κοφτερές σαν ξυράφι που τρύπησε ξαφνικά και απρόσμενα τις ψυχές και τις ζωές των αγαπημένων του. Λέξεις σάβανο.

Κώστα ακριβέ μας! Μέχρι χθες δεν σε γνωρίζαμε! Και σήμερα μας βύθισες στο πένθος! Πετούσες εκεί ψηλά στους ελληνικούς θεϊκούς ουρανούς, για να προστατεύεις εμάς! 

 Προσπάθησα να κλείσω τα αυτιά για να μην ακούω τις λέξεις-σάβανο.

Προσπάθησα να κλείσω τα μάτια, για να μην βλέπω την λεβέντικη ομορφιά σου που χθες ακινητοποιήθηκε. 

Προσπάθησα να προσπεράσω την τραγική είδηση, θαρρείς κι έτσι αυτή θα εξαφανιζόταν, κι ΕΣΥ θα γυρνούσες με το αλεξίπτωτό στου στην βάση σου και θα χαμογελούσες πλατιά, έτοιμος για την επόμενη επιχείρηση στους ελληνικούς ουρανούς! 

Τι κι αν προσπάθησα! ΕΣΥ έφυγες, υπερασπιζόμενος όλους εμάς! Νέος, πανώριος, τρανός! Έτσι έφυγες, κουβαλώντας στα φτερά σου το μήνυμα του Σιμωνίδη: 

Εάν ο ένδοξος θάνατος είναι το μέγιστον της αρετής μέρος, εις ημάς προπάντων απέμεινε αυτό η τύχη. Διότι μετά σπουδής αγωνιζόμενοι να περιβάλωμεν με ελευθερίαν την Ελλάδα, είμεθα εδώ θαμμένοι, έχοντες αιωνίαν δόξαν. 

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο και στην ανδρεία σου, 

Κώστα Μελιγκώνη! Α θ ά ν α τ ο ς! 

Νίκη Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου