Τεχνητά φτιαγμένες, σε εργαστήρι, κοτομπουκιές πωλούνται για πρώτη φορά!
Πού συμβαίνει αυτό; Στην Σιγκαπούρη, που είναι η πρώτη χώρα που πουλά στους καταναλωτές κρέας που έχει παραχθεί εξ ολοκλήρου σε εργαστήρι! Προμηθευτής είναι η εταιρεία των ΗΠΑ Eat Just.
Στο εργαστήρι, έγιναν πειράματα, στα οποία αναμείχθηκαν τεχνητά ζωικά κύτταρα με φυτικά κύτταρα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές.
Οι υπεύθυνοι όλου αυτού του εγχειρήματος περίμεναν δύο χρόνια για να δοθεί η άδεια πώλησης του τεχνητού κρέατος. Τελικά, το πράσινο φως δόθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 2020.
Σύμφωνα με τις δοθείσες πληροφορίες, επτά ειδήμονες ασχολήθηκαν με περισσότερες από 20 παραγωγικές διαδικασίες που έγιναν σε βιολογικούς αντιδραστήρες 1.200 λίτρων. Συμμετείχαν επιστήμονες με αντικείμενο την τοξικότητα, την βιο-πληροφορική, την επιδημιολογία, διατροφολόγοι, τεχνοκράτες κ.ά.. (Πληροφορίες από spiegel.de)
Με το επιχείρημα ότι ο υπερπληθυσμός του πλανήτη, κυρίως αυτών που καταναλώνουν κρέας, επιβαρύνει δραματικά το ζωικό βασίλειο, κάποιοι αποφάσισαν ότι οι κοινοί θνητοί καταναλωτές πρέπει, μελλοντικά, να αρκεστούν στην κατανάλωση τεχνητού κρέατος!
Προβάλλοντας μάλιστα το επιχείρημα ότι θα μολύνεται λιγότερο το περιβάλλον, οι ειδήμονες ενδέχεται να επιβάλλουν την θέληση και τα συμφέροντά τους! Να τρώμε δηλαδή ψεύτικο κρέας! Η πιθανότητα να επιβληθούν είναι τρομακτικά μεγάλη!
Ποιος, όμως, θα πληρώσει τις συνέπειες, π.χ. τις πιθανές παρενέργειες στον οργανισμό, από την κατανάλωση ψευδο-τροφών; Αυτό είναι ένα ρητορικό ερώτημα: Διότι, κατά κύριο λόγο, στην ανθρωπότητα ολόκληρη, αυτοί που πληρώνουν τα συμφέροντα των εξουσιαστών, είναι οι κοινοί θνητοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου