Γιατί ο Μητσοτάκης έβαλε έναν ηλικιωμένο πρέσβη υπεύθυνο στις διερευνητικές με την Τουρκία;


12/1/2021

Η μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου μας προ των πυλών!

Όπως έγινε γνωστό, ο πολυπόθητος από τους πολιτικούς διάλογος και οι διερευνητικές με τους Τούρκους θα ξεκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Των Ελλήνων θα ηγηθεί ο κάποτε πρέσβης Παύλος Αποστολίδης, μεγάλος σε ηλικία κύριος που κέρδισε, κατά τα φαινόμενα, "επάξια" την ύστατη τιμή στην τωρινή κυβέρνηση. 

Ο Π. Αποστολίδης, στις 4 Ιανουαρίου του 2015, είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή. Τότε λοιπόν, αναφορικά με τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, είχε δηλώσει: "Τώρα σε ό,τι αφορά το γιατί δεν αρκείται η Άγκυρα σε μια δήλωση, που έχει ήδη γίνει, ότι όταν λυθεί το  πρόβλημα ο πλούτος θα διαμοιρασθεί ανάλογα στις δυο κοινότητες, η απάντηση είναι ότι επιθυμεί μια πολύ πιο ρητή και νομική δέσμευση". 

Στην ερώτηση, αν θα υπάρξουν συμφωνίες και λύσεις στις διερευνητικές επαφές, είχε πει: "Όχι, διότι εμείς δεν είμαστε έτοιμοι. Λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι πολύ δύσκολο για μια ελληνική κυβέρνηση να προσθέσει στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών δυσκολιών και το κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής. Είναι πολύ δύσκολο να τολμήσει να πάρει αποφάσεις που περιλαμβάνουν συμβιβασμούς, οδυνηρούς ή όχι". 

Ο εν λόγω ηλικιωμένος δεν ανέλαβε τυχαία τα ηνία της διαπραγμάτευσης με τους Τούρκους. Έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι μπορεί να μοιραστεί ο πλούτος του Αιγαίου και στους Τούρκους. Αυτός που τον διόρισε πρώτο διαπραγματευτή, δηλαδή ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ξέρει καλά τι κάνει! 

Γιατί συμπεριφέρεται κατά των εθνικών συμφερόντων ο Μητσοτάκης; Γιατί είδε ότι στην μετα-Τσίπρα εποχή τα εγκλήματα κατά του έθνους, όπως συνέβη με την ψευδο-συμφωνία των Πρεσπών, δεν τιμωρούνται επαρκώς. Συνειδητοποίησε λοιπόν ότι ένας οδυνηρός για το έθνος συμβιβασμός στο Αιγαίο μας, θα ξεπεραστεί με μικρές απώλειες για τον ίδιο και τα συμφέροντά του. 

Όταν ο ελληνικός λαός συνέλθει, και θα συνέλθει μέσω της παιδείας, τότε οι αντεθνικά συμπεριφερόμενοι θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Και μόνο τότε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου