27/4/2021
Ποια ήταν η Πηνελόπη Δέλτα; Ήταν η συγγραφέας που ύμνησε την Μακεδονία και το έθνος μας!
Στο έργο της "Στα Μυστικά του Βάλτου" ζωντανεύει την ηρωική δράση των Ελλήνων που πολέμησαν για να διώξουν από τα ιερά εδάφη της Μακεδονίας τους Βούλγαρους κομιτατζήδες.
-Εμπρός! Εμπρός! Πυρ ταχύ! Τις χειροβομβίδες, Τυλιγάδη! (Φώναζε ο πολεμιστής Άγρας)
Με όλη του την δύναμη έσπρωχνε τώρα την πλάβα του μπροστά ο Αποστόλης, μπήγοντας το πλατσί του στον πάτο. Μα ήταν ρηχά τα νερά, πυκνές οι πλατόφυλλες λαπατιές, το μονόξυλο σκάλωνε σε κάθε βήμα.
-Εμπρός! Εμπρός! Φώναζε ο Άγρας. Τυλιγάδη! Τις χειροβομβίδες ρίξε...
Τρομαγμένοι, σαστισμένοι έριχναν και οι Βούλγαροι. Από τα δύο μέρη ξεκούφαινε το τουφεκίδι. Μα οι Έλληνες σημάδευαν, ενώ οι Βούλγαροι ξαφνιασμένοι, γύρευαν να σκεπαστούν πίσω από το πρόχωμά τους, τραβούσαν στο βρόντο, σχεδόν χωρίς να βλέπουν...
Οι ήρωες της Πηνελόπης Δέλτα αγωνίζονται και θυσιάζουν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Η συγγραφέας έγραψε με πάθος για το ελληνικό έθνος. Το ήθελε ελεύθερο. Μετά την τουρκοκρατία, αλλά και μετά τις βίαιες επιθέσεις των κομιτατζήδων, όταν πια η πατρίδα είχε αρχίσει να ανασαίνει, τότε μπήκαν στην χώρα οι Γερμανοί του Χίτλερ. 27 Απριλίου 1941.
Η ψυχή της δεν άντεξε να τους βλέπει να μπαίνουν στην πρωτεύουσα. Η Πηνελόπη Δέλτα πήρε δηλητήριο, πήρε τον δρόμο της άρνησης σε νέα υποταγή σε εχθρό του έθνους. Λίγες ημέρες κρατήθηκε στην ζωή, μετά την απόπειρά της. Άφησε την τελευταία της πνοή στις 2 του Μάη, 1941.
Στον τάφο της, στον κήπο του σπιτιού της, μία λέξη χαράχτηκε: ΣΙΩΠΗ
Το εκπαιδευτικό σύστημα, ανεξαρτήτως κόμματος εξουσίας, δεν θέλει να διδάσκονται στα παιδιά τα έργα της Δέλτα, εμπνεόμενα από το έθνος.
Μένει στους γονείς να απλώσουν μπρος στα μάτια των παιδιών τους τις σελίδες εκείνες που δοξάζουν τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων Μαχητών. Μένει στους γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους το ένδοξο παρελθόν, για να υπάρχει Ελλάδα στο μέλλον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου