Θεσσαλονίκη: Ανάλγητη συμπεριφορά στο ΑΧΕΠΑ


4/4/2021

Επικρατεί απάνθρωπη κατάσταση για τους συγγενείς των ασθενών στο ΑΧΕΠΑ. 

Δεν έχουν πρόσβαση στους ανθρώπους τους. Εκτός κι αν κρατούν τηλεοπτικές κάμερες που συνοδεύουν έναν πολιτικό. 

Οι γιατροί απαντούν σπάνια στους συγγενείς που τηλεφωνούν με αγωνία, ζητώντας να μάθουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο άνθρωπός τους. Το χειρότερο; Οι απαντήσεις τους είναι αντιφατικές και μόνο σκοπό έχουν, να ξεμπερδέψουν με τους ενοχλητικούς συγγενείς. Μπορούν να τους πουν, σε 3 ώρες θα βγει το αποτέλεσμα από το τεστ κορωνα-ιού, να κλείσουν το τηλέφωνο και μετά... απλά να εξαφανιστούν!!! Και το αποτέλεσμα να έχει βγει το μεσημέρι της επόμενης ημέρας!!! 

Το νοσηλευτικό προσωπικό, επίσης, βιάζεται να κλείσει το τηλέφωνο στους ταλαίπωρους συγγενείς.  

Οι άνδρες ασφαλείας στην είσοδο του νοσοκομείου δεν επιτρέπουν βήμα παραμέσα, σε συγγενή, και επιπλέον, αν ρωτηθούν για το όνομά τους, δεν το αποκαλύπτουν. Γιατί άραγε; 

Ο συγγενής μπορεί για ώρες ατελείωτες, να μην γνωρίζει σε ποιο χώρο βρίσκεται ο άνθρωπός του. Αν τον φροντίζουν, έτσι όπως πρέπει. Για τους ασθενείς που έχουν δυνάμεις και μπορούν να μιλούν στο τηλέφωνο, η κατάσταση είναι καλύτερη. Μπορούν να μεταφέρουν στους δικούς τους, όσα βιώνουν.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι οι ασθενείς, που δεν μπορούν να μιλήσουν στο τηλέφωνο. Για τους συγγενείς αυτών, λοιπόν, και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, θα έπρεπε να διαθέτουν λίγο χρόνο και μεγάλη υπομονή. Αυτό λέγεται ανθρωπιά. 

Είναι κρίμα που ξεχνούν ότι και οι ίδιοι κάποτε θα βρεθούν είτε στην θέση του ασθενή είτε στην θέση του συγγενή. Όση εξουσία και αν έχουν σήμερα, παραμένουν θνητοί. 

(Πληροφορίες από επώνυμες καταγγελίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου