Σέρρες: Καθιερώθηκε ημέρα δημόσιας εορτής προς τιμήν του Εμ. Παπά και της Επανάστασης του 1821!


 18/5/2021

 Η 17η Μαΐου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών,

καθιερώθηκε ως ημέρα δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας προς τιμήν της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Χαλκιδική από τον Εμμανουήλ Παπά, τον γενναίο ήρωα των Σερρών.

 Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σερρών Αλ. Χρυσάφη: «Σαν σήμερα, πριν από 200 χρόνια, στις 17 Μαΐου 1821 στις Καρυές του Αγίου Όρους, παρουσία των ηγουμένων των 20 μονών του Αγ. Όρους, μοναχών αλλά και λαϊκών, ο Εμμανουήλ Παπάς κήρυξε την επανάσταση εναντίον της Οθωμανικής Αρχής και αναγορεύτηκε «Αρχηγός και Προστάτης της Μακεδονίας», όπως είναι και καταγεγραμμένο στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους από την Εκδοτική Αθηνών». Και:

«Με την καθιέρωση της 17ης Μαΐου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών δυνάμεων το 1821, τον Σερραίο Εμμανουήλ Παπά που έδωσε τα πάντα, την περιουσία του, την οικογένεια του, την ίδια του τη ζωή για την ελευθερία μας».

Είναι πολύ σημαντική η καθιέρωση αυτής της ημέρας, γιατί καταδεικνύει προς πάσα κατεύθυνση, όσα η Μακεδονία και τα παλικάρια της πρόσφεραν ανιδιοτελώς στην Πατρίδα. 

Εύγε Σέρρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου