29 Μαΐου 1453: Ορυμαγδός στην Πόλη, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος σκοτώνεται μαζί της


 29/5/2021

 Αιμοστάλακτη η πολεμική στολή του Αυτοκράτορα! Το σπαθί του τις μαύρες εκείνες ώρες γινόταν θρύλος! Κι ενώ θα μπορούσε να σωθεί, ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος, να παρατήσει έγκαιρα την Πόλη και να πάει αλλού, όπου θα μπορούσε να ζήσει πλουσιοπάροχα, αυτός έπραξε ηρωικά και ελληνικά!

Δεν επέλεξε αυτόν τον δρόμο. Επέλεξε να σκοτωθεί μαζί με την Κωνσταντινούπολη των Ελλήνων που παραδόθηκε στις φλόγες και στα λυσσασμένα ιλ Αλλάχ των Τούρκων που πάτησαν τα ιερά εδάφη της. 

Ναι, εκείνη την αποφράδα ημέρα σείστηκε η προαιώνια ελληνική γη, ακόμα από τα αξημέρωτα της. Οι Τούρκοι, που είχαν μαζί τους και χριστιανούς από άλλα ευρωπαϊκά κράτη (!), σαν φίδια σκόρπισαν στην πόλη κι έχυσαν το δηλητήριο τους στην βυζαντινή αυτοκρατορία. 

Οι Έλληνες που δεν άφηναν τα σπαθιά από τα χέρια, έπεφταν ηρωικά μαχόμενοι, όπως και ο τελευταίος τους αυτοκράτορας. Έπεφταν όμως μέσα στους φλεγόμενους δρόμους και πολλοί, πάρα πολλοί Τούρκοι. 

Ένας πολτός αίματος έρεε στην Πόλη και προς τον ουρανό, μαζί με τους καπνούς και τις φλόγες, ανέβαινε η ματωμένη καρδιά και ματιά των αθάνατων Ελλήνων. 

Κόλαση στην Πόλη. Σάρκες σκισμένες, πεταμένες, ποδοπατημένες, και μαζί τα μανιασμένα ουρλιαχτά του Μωάμεθ. 

Ο Αυτοκράτορας θα μπορούσε να φύγει, μα επέλεξε να σώσει την ελληνική του συνείδηση και ιστορία μέσω του θανάτου του. 

Η αδάμαστη παράφορη ανδρεία του φαινόταν από την αιμοστάλακτη πολεμική στολή του και εκείνο το σπαθί που έμελλε να γίνει θρύλος. Έσφαξε Τούρκους μ΄ αυτό, και τελικά τον έσφαξαν οι Τούρκοι τον τελευταίο Ηγέτη της μακραίωνης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. 

Η Πόλις εάλω. Ο Ελληνισμός μαύρισε. Το αίμα άρχισε να ρέει στις ψυχές και στα πνεύματα των Ελλήνων από τότε, 29 Μαΐου 1453, μέχρι και σήμερα 29 Μαΐου 2021.

Πήραν την Πόλιν, πήραν την... Ανάθεμα στους Τούρκους.

Μα όταν παράφορα αδάμαστοι οι Έλληνες ξυπνήσουν

και το σπαθί του πνεύματος

στο χέρι τους κρατήσουν, 

τότε, στης Πόλης τα στενά

λεύτεροι θα ξαναπερπατήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου