Του κάθε πατριώτη η θέση στην πατρίδα είναι σημαντική! Καλή Ανάσταση Ελλάδα μας!


1/5/2021

Καλή Ανάσταση Ελλάδα μας! 

Με πίστη, υπομονή και επιμονή, μπορεί ο καθένας από την θέση που βρίσκεται, να υπηρετήσει την πατρίδα που αντιμετωπίζει, εδώ και χρόνια, εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς, τον έναν μετά τον άλλον! Μπορεί ο πατριώτης να νοιώθει προδομένος και μόνος σήμερα, αφού οι πολιτικάντηδες φροντίζουν να τον βάζουν στο περιθώριο, ωστόσο δεν πρέπει να χάνει την ελπίδα του! Γιατί η θέση του, όσο ασήμαντη κι αν φαίνεται στα μάτια κάποιων, θα έρθει η στιγμή που θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως σημαντική για το έθνος!

Αυτό μάς διδάσκει και ο Άγιος ΠΑΪΣΙΟΣ με το παρακάτω παράδειγμα: 

Η αυλή του Γέροντα ήταν γεμάτη από προσκυνητές που καθόντουσαν όλοι κι άκουγαν προσεκτικά το Γέροντα. Κάποια στιγμή ένας προσκυνητής τού είπε:

-Γέροντα, αν θα ήσασταν στον κόσμο δεν θα ήταν καλύτερα, επειδή έτσι θα βοηθούσατε πιο πολύ τον κόσμο και από κοντά;

Κι ο Γέροντας τού απάντησε:

-Ο στρατός έχει πολλές ειδικότητες και η καθεμιά μάχεται από τη θέσης της. Ο στόλος στη θάλασσα, τα αεροπλάνα από τον αέρα, ο στρατός από την ξηρά. Μια βασική ειδικότητα, όμως, είναι του ασυρματιστή. Αυτή η ειδικότητα έχει την ιδιότητα να συνδέει όλες τις άλλες μεταξύ τους και με το στρατηγείο, το οποίο στις δύσκολες στιγμές αναλαμβάνει να στείλει βοήθεια, για να τους γλιτώσει.

Ο ασυρματιστής δεν πρέπει να είναι κοντά στη μάχη, αλλά κάπου σε ήσυχο μέρος και σε υψηλό τόπο, για ν΄ ακούγονται τα σήματα και να μην υπάρχουν παράσιτα. 

Όταν ο στρατός πολεμά και κινδυνεύει, δεν είναι σωστό να λέει στον ασυρματιστή: "Ε, τι κάνεις εσύ εκεί πάνω; Κατέβα κάτω να πολεμήσεις!", γιατί ο ασυρματιστής, εκεί που κάθεται, παίρνει συνεχώς εντολές από το στρατηγείο κι ενημερώνει το στρατηγείο για την έκβαση των μαχών. Κι όταν τα πράγματα δυσκολέψουν, τότε μ΄ ένα σήμα τού έρχονται μερικά αεροπλάνα και "τακτοποιούν" τους εχθρούς. 

Θυμάμαι, όταν υπηρετούσα στο στρατό, στον πόλεμο μια φορά οι εχθροί μάς στρίμωξαν και μάς κύκλωσαν. Εγώ είχα τον ασύρματο, ο οποίος είχε πάθει μια βλάβη και δεν μπορούσα να "πιάσω" το στρατηγείο. Έκανα συνέχεια απεγνωσμένες προσπάθειες, όμως τίποτα. Τότε ο αξιωματικός μού είπε:

-Πέταξέ τον και ταμπουρώσου κι εσύ και με το όπλο σου χτύπα!

Τον πέταξα εκεί σε κάτι θάμνους και ταμπουρώθηκα. Όλες οι ελπίδες είχαν χαθεί και δεν περιμέναμε από πουθενά βοήθεια. Περιμέναμε, ώρα την ώρα, το τελειωτικό χτύπημα. Τότε αποφάσισα να πάω, κρυφά από τον αξιωματικό, εκεί που είχα πετάξει τον ασύρματο και να κάνω μια τελευταία προσπάθεια, μην τυχόν και "βγάλω" σήμα. Πήγα λοιπόν κι ο Θεός με βοήθησε και δούλεψε ο ασύρματος. 

Τότε ανέφερα σύντομα στο στρατηγείο την κατάσταση που επικρατούσε κι ο στρατηγός μού είπε:

-Κάντε λίγη υπομονή. Τώρα αμέσως στέλνω αεροπλάνα, για να τους βομβαρδίσουν. 

Μετά από λίγο πράγματι ήρθαν τα αεροπλάνα και κατέστρεψαν τον εχθρό και σωθήκαμε από βέβαιο θάνατο. 

Μερικές φορές, λοιπόν, ό,τι δεν μπορεί να κάνει όλος ο στρατός, μπορεί να το κάνει ένας ασυρματιστής, που κάθεται ψηλά στο βουνό. (Απόσπασμα από το βιβλίο: Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ, Ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, Έκδοση Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου "Παναγία, η Φοβερά Προστασία", 2011). 

Καλή Ανάσταση Ελληνίδες και Έλληνες! Να μην ξεχνούμε ότι με οδηγό την πίστη στον Θεό και στην Πατρίδα μπορούμε να αναστήσουμε το Γένος μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου