Άγγλος ιστορικός Χάμοντ: Μην δώσετε το όνομα της Μακεδονίας, μην επιβραβεύσετε τον βιασμό της ιστορικής αλήθειας!

 

 23/7/2021

Και να που επιβράβευσε η σύγχρονη ελληνική πολιτική ελίτ την παραποίηση της ιστορίας και τον βιασμό της ιστορικής αλήθειας!

Το 1996 είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη το ΣΤ' Διεθνές Συμπόσιο για την αρχαία Μακεδονία, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ). Σ΄ αυτό έλαβαν μέρος περισσότεροι από 130 Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι. Κορυφαίος προσκεκλημένος του Συμποσίου ήταν ο Άγγλος ιστορικός-μελετητής και δάσκαλος της ελληνικής γλώσσας Νίκολας Χάμοντ (1907-2001).

Ο Χάμοντ έχει γράψει ένα τρίτομο έργο για την Μακεδονία μας, με τίτλο: "Ιστορία της Μακεδονίας μέχρι το 167 π.Χ.". Την λατρεία του για την Μακεδονία την φανέρωσε και σ΄ αυτό το Συμπόσιο, στο οποίο μίλησε και εξήγησε ότι οι Σκοπιανοί, ακόμα και όταν ήρθαν στην Ελληνική (σήμερα αποκαλείται Βαλκανική) Χερσόνησο, ήταν υπήκοοι των Μακεδόνων, στην πραγματικότητα ήταν Σλάβοι και Αλβανοί, με δική τους γλώσσα που δεν είχε καμία σχέση με την ελληνική γλώσσα. 

Την ελληνική γλώσσα μιλούσαν μόνο Έλληνες και η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική. Η μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα, υποστήριζε ο Χάμοντ. 

Και πριν από αυτό το Συμπόσιο, ο Χάμοντ είχε δηλώσει με έμφαση:

"Τυχόν αναγνώριση της Δημοκρατίας των Σκοπίων υπό την επωνυμία "Μακεδονία" θα αποτελεί επιβράβευση μιας προσπάθειας παραποίησης της πραγματικότητας και βιασμού της ιστορικής αλήθειας".

 Τραγικώς σήμερα, στην παραποίηση της πραγματικότητας και στον βιασμό της ιστορικής αλήθειας, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν και παίζουν οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Μητσοτάκης. Αλλά και ο τότε πρόεδρος Παυλόπουλος που θα μπορούσε να ανατρέψει την προδοσία, αυτός την επίσπευσε!

Πού να ήξερε τότε ο Χάμοντ, ποιοι θα πρόδιδαν την αγαπημένη του Μακεδονία!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου