Αν η Ελλάδα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, παρανομεί; Και ποιες θα είναι οι συνέπειες;


14/7/2021

Μεγάλη κουβέντα γίνεται στην Ελλάδα, και κυρίως στο υπουργείο εξωτερικών, για την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Τονίζεται ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απεφάνθη πως δεν είναι παράνομη η αναγνώριση! Κι όμως, δεν έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο η Χάγη! Άρα, παρόμοιοι ισχυρισμοί είναι άστοχοι, παράνομοι, και επικίνδυνοι. 

Η απόφαση αρ. 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ορίζει ότι: "Το Συμβούλιο επιβεβαιώνει την αφοσίωση των κρατών-μελών των Ηνωμένων Εθνών στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (συνέχεια της οποίας είναι η Σερβία) και των άλλων κρατών της περιοχής, όπως καθορίζονται στην Τελική Πράξη του Ελσίνκι και στο παράρτημα 2 της Απόφασης 1244 του ΣΑ του ΟΗΕ". (Τα σχετικά κείμενα υπάρχουν στο διαδίκτυο)

Δηλαδή, ακόμα δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Γιουγκοσλαβίας (Σερβίας), περιλαμβανομένου και του Κοσόβου. Βέβαια, προβλέπεται διαδικασία επίλυσης του θέματος του τελικού καθεστώτος. Αλλά το θέμα δεν έχει ακόμα επιλυθεί. 

Γιατί η κυβέρνηση της Ελλάδας βιάζεται να πάρει θέση για ένα τόσο σοβαρό, και ακόμα ανεπίλυτο, θέμα;

Στην ουσία, δηλώνοντας την πρόθεση της η Ελλάδα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, παρανομεί! Και επιπλέον, θέτει σε κίνδυνο και την συμμαχία της με την Σερβία! 

Γιατί, μελλοντικά, η Σερβία να μην αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη "τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"; Τα αντίποινα θα τα αξίζει η τωρινή κυβέρνηση, ωστόσο η αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο μας θα πλήξει ολόκληρο τον Ελληνισμό!  

Κι επειδή η προπαγανδιστική δράση των Τούρκων στην Θράκη μας καλά κρατεί, με στόχο τους να αναγνωριστεί "τουρκική μειονότητα" εκεί, ποιος ξέρει ποια θα είναι η στάση της Σερβίας και σ΄ αυτό το θέμα, αν η Ελλάδα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου