Σαν σήμερα βεβηλώθηκε η Αγία Σοφία μας από τον Ερντογάν!

10/7/2021

Σαν σήμερα, 10 Ιουλίου, πέρυσι, ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έβαλε την υπογραφή του σε διάταγμα που επέτρεπε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Με αυτή την υπογραφή του ο Ερντογάν προκάλεσε απροκάλυπτα όλους τους Χριστιανούς, σε ολόκληρο τον κόσμο, βεβηλώνοντας ένα Ιερό Σύμβολο της Ορθοδοξίας. 

Θλίψη και αποτροπιασμό ένοιωσαν, και νοιώθουν, όλοι οι Έλληνες, γιατί η Αγία Σοφία είναι Ιερός Ναός της Ορθοδοξίας και όχι ένα ακόμα τζαμί στην Τουρκία. 

Ο Ερντογάν δεν υπολόγισε κανέναν, έκανε, και πάντα κάνει, επίδειξη δυνάμεως! Επίσης, εκείνη την ημέρα, ανακοίνωσε ότι στις 24 Ιουλίου (του 2020) θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία. Έτσι και έπραξε, παρά την κατακραυγή που προκάλεσε και στον Ελληνισμό και στον πλανήτη ολόκληρο! Δεν τον ενδιέφερε, ούτε τον ενδιαφέρει, κανείς άλλος εκτός από τον εαυτό του. 

Οι Ευρωπαίοι μπορεί τότε να αντέδρασαν, να δήλωσαν ανοιχτά ότι δεν συμφωνούν με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ωστόσο καμία ποινή δεν επιβλήθηκε στον Ερντογάν που συνεχίζει ακάθεκτος τον "σουλτανισμό" του. 

Όσο για την αντίδραση της Ελλάδας, τι να μνημονεύσει κανείς; Η κυβέρνηση αρκείται στην οικοδόμηση μιας περίεργης φιλίας, φιλίας που καθόλου δεν εμποδίζει τον "σουλτανισμό" του τούρκου προέδρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου