Αφγανοί έρχονται Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ οι Κινέζοι δρουν παρασκηνιακά στο πλευρό των Ταλιμπάν!

                                                                                                        (LiRan/Xinhua, Πηγή: Reuters)
21/8/2021

Καταλυτικός ο ρόλος της Κίνας στο Αφγανιστάν! Ήδη από τον Ιούλιο συνομιλούσαν με τους Ταλιμπάν!

Μπορεί να υποστηρίζει επισήμως η Κίνα ότι στόχος της είναι

η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν, ωστόσο συνομιλεί με τους Ταλιμπάν εδώ και καιρό. Μια συνάντηση που έγινε γνωστή (δεν ξέρουμε πόσες άλλες έχουν γίνει παρασκηνιακά) είναι αυτή στις 28 Ιουλίου. Ο Abdul Ghani Baradar, πολιτικός επί κεφαλής των Ταλιμπάν, συναντήθηκε με τον υπουργό εξωτερικών της Κίνας Wang Yi, στην κινεζική πόλη Tianhin. 

Και ο εκπρόσωπος τύπου των Ταλιμπάν έκανε έκκληση στην Κίνα για βοήθεια, προκειμένου να αναπτυχθεί οικονομικά το Αφγανιστάν. 

"Η Κίνα είναι μια μεγάλη χώρα, πολύ δυνατή οικονομικά, και πιστεύω ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν" δήλωσε ο Souhail Shaheen στην κινεζική τηλεόραση CGTN, στις 20 Αυγούστου. (Πηγή: rt france)

Όσο οι Ταλιμπάν κουβεντιάζουν μεγαλοπρεπώς με τους Κινέζους, η Ελλάδα και η Ευρώπη ετοιμάζονται να υποδεχθούν αμέτρητους Αφγανούς που δεν θέλουν να συμμετέχουν στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας τους! Γιατί δεν θέλουν άραγε; 

Κάποιοι τραβάνε τα σκοινιά ύπαρξης και λειτουργίας των κοινωνιών παγκοσμίως και οι λαοί χορεύουν με τα μάτια κλειστά, μεταμορφωμένοι σε μαριονέτες. Όσα έρχονται, είναι χειρότερα από όσα πέρασαν!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου