Μέρκελ: Τώρα που δεν θα είναι καγκελάριος, θυμήθηκε ότι έβλαψε την Ελλάδα!


9/9/2021

Τώρα, που ολοκληρώνει την 16χρονη θητεία της η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ, θυμήθηκε ότι με τις αποφάσεις της κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, με δική της ευθύνη, επιβλήθηκαν ιδιαίτερα σκληρά μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού. Έβλαψε την Ελλάδα, αλλά βέβαια δεν χρησιμοποίησε αυτή την λέξη, παρά δήλωσε ότι:

"Η δυσκολότερη στιγμή της θητείας μου, όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους Έλληνες". 

Η κρίση στην Ευρωζώνη την βασάνιζε, και φυσικά στην Ελλάδα, καταπώς δήλωσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ με την νιγηριανή συγγραφέα Τσιμαμάντα Νγκόζι. 

Είπε πολλά για την ζωή της. Εμάς όμως εδώ, στην Ελλάδα, δεν μας απασχολεί η ζωή της, άλλωστε και μετά την καγκελαρία, θα λαμβάνει παχυλό μισθό, κάπου 15.000 ευρώ μηνιαίως, θα έχει το γραφείο της, 4 υπαλλήλους κι έναν οδηγό στην διάθεσή της. 

Ενώ εμείς στην Ελλάδα συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε υπό την βαριά σκιά των δικών της αποφάσεων. 

Και σαφέστατα, οι χειρότερες στιγμές της Μέρκελ, κάτι που ποτέ δεν θα παραδεχθεί δημοσίως, ίσως ούτε στον ίδιο της τον εαυτό, είναι όταν τριγυρνούσε στην Ελλάδα, στα Σκόπια και σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη και προσπαθούσε να πείσει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι σλάβος. Και με τον απόλυτα πρωταγωνιστικό της ρόλο, δόθηκε το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" στα Σκόπια, σε αγαστή συνεργασία με τον τότε πρωθυπουργό Τσίπρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου