Ο Τσίπρας, η Μέρκελ, η ψαροταβέρνα στον Πειραιά και τα Σκόπια, ένα ρομαντικό αφήγημα και μια προδοσία...


 23/9/2021

Οι ιδιωτικές στιγμές του πρώην πρωθυπουργού Τσίπρα με την σχεδόν συνταξιούχο καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ! Θα μπορούσε να είναι ένα ρομαντικό αφήγημα! Αλλά δεν είναι, γιατί έγινε και μια προδοσία...

Αντίπαλοι, τάχατες, ο Τσίπρας με την Μέρκελ στην πολιτική αρένα. Ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός τάχατες πάλευε για την Ελλάδα. 

Η Μέρκελ, που μετά τις εντός ολίγων ημερών γερμανικές εκλογές, εγκαταλείπει για πάντα την καγκελαρία και γίνεται συνταξιούχος καγκελάριος, στα πάμπολλα χρόνια της σταδιοδρομίας της τάχατες εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της ενωμένης Ευρώπης.

Συναντήθηκαν και μίλησαν και ξαναμίλησαν και πάλι μίλησαν. Σε ένα μόνο θέμα ταυτίστηκαν απόλυτα οι απόψεις τους, ένα θέμα που ένωσε τις διαφορετικές τάχατες αντιλήψεις τους. Στο θέμα των Σκοπίων. Η Μέρκελ πάντα τους αποκαλούσε τους σκοπιανούς "Μακεδόνες" και ο Τσίπρας πάντα διακαώς επιθυμούσε να ξεπουλήσει την ιστορία της Μακεδονίας μας στους σλαβοσκοπιανούς. 

Τα κατάφεραν και οι δυο, με την ψευδο-συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα λοιπόν, την ώρα της Μερκέλιας αποχώρησης από την κεντρική γερμανική πολιτική σκηνή, ο Τσίπρας δεν παρέλειψε να γράψει ένα άρθρο για να αναδείξει τις προσωπικές του στιγμές με την Μέρκελ. 

Το άρθρο του δημοσιεύτηκε στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, μαζί με άλλα κείμενα διαφόρων πολιτικών που θέλησαν επίσης να εκφραστούν στα της Μέρκελ τα πεπραγμένα. 

Σε ένα μικρό κομμάτι του Τσιπραίικου κειμένου ας σταθούμε:

"Σε μια ιδιωτική στιγμή το 2019 δειπνούσαμε σε μια ψαροταβέρνα στον Πειραιά. Εκεί μου αποκάλυψε την πεποίθησή της ότι όταν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε τα προβλήματα, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Εκπροσωπήσαμε διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις. 

Αλλά αυτή ακριβώς η ειλικρίνεια ήταν το ουσιώδες χαρακτηριστικό στην μεταξύ μας σχέση. Μας επέτρεψε να χτίσουμε εμπιστοσύνη, παρά τις αντιξοότητες. Ο τρόπος με τον οποίο η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε κατά την διάρκεια της ευρωκρίσης τις θέσεις της, αλλά και η απόρριψή τους ήταν έντιμοι". 

Καθώς φαίνεται, έμαθε πολλά από την Μέρκελ ο Τσίπρας και την θαυμάζει, προφορικώς και γραπτώς και εμπράκτως. 

Η αλήθεια είναι ότι μεταξύ κατεργαραίων υπάρχει ειλικρίνεια. Μια ειλικρίνεια που στάθηκε η βάση για την προδοσία της Μακεδονίας μας. Να μην ξεχνούμε τους ειλικρινείς πύρινους λόγους του Τσίπρα και της Μέρκελ προκειμένου να ονομαστούν τα Σκόπια "Βόρεια Μακεδονία". Ο Τσίπρας αγκαλιαζόταν με τον Ζάεφ ευτυχισμένος, ενώ την ίδια στιγμή και η Μέρκελ τριγυρνούσε μια στην Ελλάδα και μια στα Σκόπια, κηρύσσοντας την αναγκαιότητα να εξαφανιστεί η Μακεδονία από την Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου