ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Γάλλος συγγραφέας Μπεράρ: Αληθινό παιδομάζωμα διεξάγεται από βουλγάρους, σελίδα 16


Ντοκουμέντο από το έτος 1963 

Κύριλλος και Μεθόδιος, οι Έλληνες Μοναχοί που έμαθαν πρώτα την σερβική γλώσσα, ώστε να γραφτεί το πρώτο σλαβικό αλφάβητο!

Άγριο παιδομάζωμα από βουλγάρους στην Ελληνική Χερσόνησο, με την βοήθεια των ρώσων και του Πάπα. 

Μεθόδιος και Κύριλλος: Και επειδή τόσος θόρυβος συνεχώς γίνεται και σήμερον ακόμη διά τους αποστόλους του σλαβισμού Μεθόδιον και Κύριλλον, κρίνομεν να αναφέρωμεν ολίγα τινά περί αυτών. 

Ο εκχριστιανισμός υπό των Βυζαντινών των πρώτων εν τη Ελληνική Χερσονήσω σλάβων ήρχισαν από τα 640, άμα τη αφίξει των πρώτων τοιούτων. Λόγω όμως της χρησιμοποιήσεως υπό των Ιεραποστόλων αποκλειστικώς της ελληνικής γλώσσης η πρόοδος υπήρξεν πολύ βραδεία. 

Προς τούτο οι κυβερνώντες εν τω Βυζαντίω ευρύτατα σκεπτόμενοι, απεφάσισαν την εισαγωγήν της σλαβικής γλώσσης εις την ιερουργίαν των σλαβικών εκκλησιών. Εις τοιούτο έλαβον αφορμήν όταν το 855 ο ηγεμών της Μοραβίας Ραδισλάβος εζήτησε παρά του Αυτοκράτορος του Βυζαντίου Μιχαήλ του Γ΄ και του Πατριάρχου Φωτίου την αποστολήν εις Μοραβίαν Ιεραποστόλων διά να διδάξουν το Ευαγγέλιον και τονώσουν τον κλονισθέντα χριστιανισμόν εν τη χώρα του. 

Τότε ο Πατριάρχης εξέλεξε δύο Έλληνας βαθείας μορφώσεως Μοναχούς εκ Θεσσαλονίκης, τους αδελφούς Μεθόδιον και Κύριλλον, οι οποίοι, αφού επί οκταετίας εξεπαιδεύθησαν εις την σερβικήν γλώσσαν στην Κωνσταντινούπολη, απεστάλησαν το 863 εις Μοραβίαν με εντολήν να διδάξουν στους σλάβους την χριστιανικήν ιερουργίαν. Προ της αναχωρήσεως των, ο εκ των αδελφών Κύριλλος εδημιούργησε το Κυρίλλιον ή Κυριλλικόν αλφάβητον διά την γραφήν της σλαβικής γλώσσης, το οποίον δεν είναι τίποτα άλλο παρά το Βυζαντινόν προσαρμοσθέν εις την σλαβικήν γλώσσαν και τους φθόγγους της. 

Την ευρύτητα αυτήν αντιλήψεως των Βυζαντινών, η οποία επήγαζεν από την αγνήν χριστιανικήν και εκπολιτιστικήν νοοτροπία του Ελληνικού πνεύματος, το οποίον ήθελεν να διαδώσει παρά τοις σλάβοις τον χριστιανισμόν, διέστρεψαν οι σημερινοί απόγονοί των και εμφανίζουν τους Έλληνας Μοναχούς Κύριλλον και Μεθόδιον ως πρωτοπόρους της ανθελληνικής πανσλαβιστικής ιδέας. 

Επανερχόμεθα, μετά από αυτήν την παρένθεση, στην Μακεδονία, το 1886 όταν το Κομιτάτο κατακλύζει με εφημερίδας, προπαγανδιστικά φυλλάδια και βιβλία. Οι σλάβοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο (τότε όπως και σήμερα) να αποδείξουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης και ο Όμηρος και όλοι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήσαν σλάβοι πρόγονοι των σημερινών βουλγάρων. 

Πολυάριθμοί πράκτορες ρώσοι και βούλγαροι αξιωματικοί και διανοούμενοι μεταμφιεσμένοι περιτρέχουν την Μακεδονίαν, προς εκπλήρωση του ανωτέρου στόχου τους. 

Οι Έλληνες στην Μακεδονία και στην Ελληνική Χερσόνησο ήταν φτωχοποιημένοι, ενώ οι σλάβοι με τα χρήματα των ρώσων είχαν καταφέρει να οργανωθούν. Οι βούλγαροι έκαναν και παιδομαζώματα, όπως το μαρτυρεί και ο γάλλος Βίκτωρ Μπεράρ, αν και φιλοβούλγαρος, στο βιβλίον του La Turquie et l' Hellenisme Contemporan: 

"Οι βούλγαροι στρατολογούσι τους μαθητάς των σλαβικών σχολείων, εκ των αποροτέρων πληθυσμών της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Προσελκύουν τα τέκνα αλλοφύλων ως επί το πλείστον Ελλήνων πτωχών γονέων δι΄ αποπλανήσεως και πολλάκις διά της βίας. Δύναται τις να είπη διεξάγεται αληθινόν παιδομάζωμα". 

Οι Έλληνες ήταν πάμφτωχοι, άποροι πολλοί ανάμεσά τους, ενώ η Ρωσία έδινε άφθονα χρήματα στους βουλγάρους για να τους χρησιμοποιήσει υπέρ των δικών της σκοπών. Εκτός από την Ρωσία, και ο Πάπας ενίσχυε τις βουλγαρικές προσπάθειες. Έδιναν τροφές, ρούχα και βιβλία δωρεάν, για να παρασύρουν τους φτωχοποιημένους Έλληνες, ενώ η βοήθεια από το ελεύθερο Ελληνικό κράτος αργούσε να έρθει. 

Συνεχίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου