26η Οκτωβρίου 1912: Ζήτω η βασίλισσα της Μακεδονίας μας, η Θεσσαλονίκη! Στα τάρταρα όσοι την προδίδουν!


Ζήτω το Ελληνικό Έθνος! Ζήτω η Μακεδονία μας! Ζήτω η βασίλισσα της καρδιάς μας, η Θεσσαλονίκη! 

Το έθνος το ελληνικό είναι ορισμένο από την θεϊκή μοίρα για να ζήσει και θα ζήσει!

Αυτό αποδεικνύεται από μύριες μάχες των Ελλήνων ανά τους αιώνες για την κατάκτηση της Ελευθερίας! Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μας, εκείνες τις ηρωικές ημέρες, 26 προς 27 Οκτωβρίου του 1912. 

Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ηττούνται οι εχθροί μας. Εχθροί από αιώνες οι Τούρκοι, μαζί τους μετά οι Βούλγαροι κομιτατζήδες, αλλά και οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής που παίζουν βρώμικο παιχνίδι κατά του Ελληνισμού. Για παράδειγμα, η Αυστροουγγαρία που τότε ήταν μεγάλη δύναμη, είχε σκοπό να προελάσει προς την Αλβανία με σκοπό να φτάσει στην Θεσσαλονίκη. 

Ο πρεσβευτής της Βιέννης στην Αθήνα, στις 16 Φεβρουαρίου είχε γράψει: "Αν η μοναρχία μας βάλει το πόδι της με την βία στην Θεσσαλονίκη, θα δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα στην Μακεδονία που την κυκλώνουν οι Έλληνες. Θα σημάνει πένθιμα το σήμαντρο για τα πανελλήνια όνειρά τους". 

Ο κύριος αυτός αμφισβητούσε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, καλή ώρα όπως οι σύγχρονες Μεγάλες Δυνάμεις, αλλά πολύ γρήγορα θα ζούσε την διάψευση των ελπίδων και των ορέξεων του. 

Ο ελληνικός στρατός, με αρχιστράτηγο τον Κωνσταντίνο Α΄, παρά τις φοβερές δυσκολίες, κατάφερε να σημειώσει νικηφόρες μάχες, όπως αυτή των Γιαννιτσών και του Σαρανταπόρου και ακολούθως να βαδίσει προς την Θεσσαλονίκη. Σκορπούσε επιτέλους τον φόβο και τον τρόμο στους εχθρούς. Για οδηγό είχε τους καταρράκτες του αίματος των ηρώων που αψήφησαν τραύματα, αναπηρίες και θανάτους και ρίχτηκαν στην μάχη για το έθνος!

Με εντολή του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου τα ελληνικά στρατεύματα κατευθύνθηκαν προς την Θεσσαλονίκη για να προλάβουν την επέλαση των Βουλγάρων. 

Οι στρατιώτες μας μπήκαν στην Θεσσαλονίκη, ανακατέλαβαν την καρδιά της Μακεδονίας από τους Τούρκους που για αιώνες βιαιοπραγούσαν κατά της πατρίδας μας, και ταυτόχρονα έτρεψαν σε φυγή τους Βουλγάρους που είδαν τα ανιστόρητα όνειρά τους να διαλύονται. 

Ο Χασάν Ταχσίν πασάς αναγκάστηκε να παραδώσει άνευ όρων την Θεσσαλονίκη σε εκείνους που την γέννησαν, στους Έλληνες. Υπεγράφη σχετική συνθήκη της τουρκικής ήττας στην σημερινή Γέφυρα Θεσσαλονίκης. 25.000 ήταν οι Τούρκοι αιχμάλωτοι. 

Ας μετατρέψουμε τις πανέμορφες λέξεις Ζήτω η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία μας, σε ηρωικές πράξεις! Γιατί  η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία μας κινδυνεύουν και κατά συνέπεια κινδυνεύει ολόκληρος ο Ελληνισμός! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου