Γαλλική fl24: Η αλληλεγγύη της Ευρώπης έναντι του ισλάμ γεννήθηκε το 1571 στην Ελλάδα! Ο ντροπιαστικός ρόλος της Γαλλίας!

                                                                                Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου (Φωτο:Wikimedia_)

7/10/2021

Η σπίθα εξαιτίας της οποίας ξέσπασε αυτή η άνευ προηγουμένου σύγκρουση ήταν η κατάληψη της Κύπρου από τις μουσουλμανικές δυνάμεις.

Ένα εξαίρετο γαλλικό άρθρο για την τεράστια σημασία της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ιστορία, για την απειλή που δέχεται η Ευρώπη από τους μουσουλμάνους, στο παρελθόν όπως και σήμερα, και για τον ντροπιαστικό ρόλο της Γαλλίας! Τον ίδιο ρόλο παίζει και η Ελλάδα σήμερα, δυστυχώς!

Πριν 450 χρόνια, Ναυμαχία Ναυπάκτου: Τότε, 7 Οκτωβρίου του 1571, στην Ελλάδα, γεννήθηκε η αλληλεγγύη της Ευρώπης έναντι του ισλάμ, και όχι στις Βρυξέλλες !

Η μεγαλύτερη ναυμαχία όλων των αιώνων που ένωσε τα ευρωπαϊκά βασίλεια κατά του μουσουλμανικού εισβολέα! Όλων των βασιλείων, εκτός από ένα... 

Από την πλευρά των Ευρωπαίων, 212 πλοία, 1815 κανόνια, 44.000 στρατιώτες και ναυτικοί. Από την πλευρά των μουσουλμάνων, 241 πλοία, 750 κανόνια και 80.000 στρατιωτικοί και ναυτικοί. Η εύνοια της μάχης γέρνει επικίνδυνα υπέρ των μουσουλμάνων. 

Συνολικά, ήρθαν αντιμέτωποι 120.000 άνδρες, περίπου 500 πλοία και πάνω από 1.500 κανόνια. Είναι μια κολοσσιαία σύγκρουση, που θα κοστίσει μέσα σε μόνο μία ημέρα την ζωή 50.000 ανθρώπων. 

Η σπίθα εξαιτίας της οποίας ξέσπασε αυτή η άνευ προηγουμένου σύγκρουση ήταν η κατάληψη της Κύπρου από τις μουσουλμανικές δυνάμεις. Μία σφαγή: Αυτές εκτέλεσαν 20.000 κατοίκους του νησιού. Η δυσάρεστη είδηση φόβιζε την Ευρώπη. Και κυρίως τον Πάπα Πίο V, έναν άνδρα πανέξυπνο που αντιλήφθηκε αμέσως ότι η χριστιανική Ευρώπη είναι πια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του θανάτου. 

Πρόβλημα: Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι αρκετά δυνατή ώστε να αντιμετωπίσει την μουσουλμανική επιθετικότητα. Ο Πίος V έχει την ιδέα να ενώσει όλα τα χριστιανικά βασίλεια, τους στρατιώτες τους, τα πλοία και τους ναύτες τους, τα κανόνια τους. Τελευταία πιθανότητα να νικήσουν. Είναι η πρώτη φορά που τα ευρωπαϊκά βασίλεια προσθέτουν τις δυνάμεις τους. 

Οι μουσουλμάνοι έχουν τα πλοία τους προστατευμένα στον κόλπο της Ναυπάκτου. Ο ευρωπαϊκός στόλος πετυχαίνει να τους εγκλωβίσει εκεί μέσα. Καμία έξοδος δεν είναι δυνατή χωρίς σύγκρουση. Οι δύο αντίπαλες πλευρές μάχονται κολασμένα. Οι Ευρωπαίοι καταφέρνουν να εισχωρήσουν στις τουρκικές θέσεις, να τις αποδιοργανώσουν και να τρέψουν σε φυγή τα εχθρικά πλοία. 

Ο τούρκος ναύαρχος αποκεφαλίστηκε και το κεφάλι του τοποθετήθηκε στον ιστό του πιο σημαντικού ισπανικού πλοίου. Μέχρι το βράδυ, οι χριστιανοί είχαν κερδίσει, αλλά η θάλασσα ήταν κόκκινη από το αίμα των θυμάτων, χριστιανών και οθωμανών. Εικόνα Αποκάλυψης, αλλά αποδεικνύει την ήττα των μουσουλμάνων και την ένδοξη νίκη της Ευρώπης, μία νίκη που γεννήθηκε από μία τιτάνια μάχη.

 Αλλά, γιατί σήμερα δεν γίνεται λόγος για αυτήν την νίκη; Στην Γαλλία, στο σύγχρονο σχολείο, δεν διδάσκεται η Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Γιατί; Γιατί πρόκειται για μια πολεμική μάχη ανάμεσα στον χριστιανισμό και στο ισλάμ, κι αυτό δεν είναι πολιτικά ορθό! Αλλά κυρίως γιατί το βασίλειο της Γαλλίας τότε, ήταν το μοναδικό που δεν ενώθηκε με την ευρωπαϊκή αρμάδα και δεν συμμετείχε στην προστασία της Ευρώπης από τους μουσουλμάνους. Η ντροπή.

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου είναι από τις πιο σημαντικές μάχες της παγκόσμιας ιστορίας, αλλά στην Γαλλία υπάρχει λογοκρισία, δεν μιλά γι΄ αυτήν! 

Και η σύγχρονη Γαλλία είναι πάντα πρόθυμη να αποφύγει την μετωπική σύγκρουση με το ισλάμ. 

Πηγή: fl24.net

Σαφώς, ούτε η σύγχρονη Ελλάδα είναι πρόθυμη να συγκρουστεί μετωπικά με τους τούρκους, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ήδη καταλάβει με πόλεμο εδάφη της Κύπρου μας. Η ντροπή. 

Εύλογος, κατά συνέπεια, ο προβληματισμός: Ποια θα είναι τα οφέλη από την ελληνο-γαλλική συμμαχία-συμφωνία, με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον πρόεδρο Μακρόν; Μέχρι σήμερα ακολουθούν την πολιτική της μη σύγκρουσης με την Τουρκία, όπως ακριβώς γινόταν και στο παρελθόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου