Δημοσιογράφος Καψής: ΄Εχουμε δικαίωμα να χλευάζουμε την Παναγία, γιατί πληρώνουμε φόρους από τους οποίους πληρώνεται η Εκκλησία!


 29/12/2021

Καλά θα κάνει να το βουλώσει η Εκκλησία όταν την προσβάλλουν! Έχουμε το δικαίωμα να χλευάζουμε τα θεία, γιατί εμείς πληρώνουμε την Εκκλησία! Παραλήρημα...  

Άλλο ένα "προοδευτικό κείμενο", αυτή τη φορά του Μανώλη Καψή,

ο οποίος, επικαλούμενος μεταξύ άλλων και την άποψη του οικονομολόγου του Αρίστου, μας αφήνει άφωνους. 

Γιατί πρέπει να το βουλώσει, κι ας προσβάλλεται η Παναγία;

Γιατί δεν είναι αυτόνομος οργανισμός, αλλά του κράτους. Πληρώνονται όλοι στην Εκκλησία από τους φόρους του κράτους. Δηλαδή από όλους μας. 

Ναι, αλλά κ. Καψή και κ. Αρίστο, εμείς οι Έλληνες πολίτες πληρώνουμε τους φόρους, εμείς είμαστε το κράτος! Και δεν θέλουμε ο κάθε Μόσιαλος να βρίζει την Παναγία, ο κάθε Ιερώνυμος να προσβάλλει την Μακεδονία και ο κάθε δημοσιογράφος να καταπατά τα ελληνικά μας δικαιώματα.

 Εδώ, ένα απόσπασμα του άρθρου στο capital:

"Ας το ξεκαθαρίσουμε. Ολοι οφείλουμε να σεβόμαστε το δικαίωμα των άλλων να πιστεύουν ό,τι θέλουν, αλλά καμία υποχρέωση δεν έχουμε να σεβόμαστε αυτό το κάτι που πιστεύουν. Και έχουμε κάθε δικαίωμα να το διακωμωδούμε. Ακόμα και να το χλευάζουμε. Και πολύ σωστά ορισμένοι θύμισαν, σε εκείνους που εν Ελλάδι διαμαρτυρήθηκαν και καταδίκασαν έμπλεοι οργής το "βλάσφημο” μιμίδιο του Μόσιαλου, ότι και οι μουσουλμάνοι φονταμανταλιστές, που δολοφόνησαν τους "βλάσφημους” σκιτσογράφους του Charlie Hebdo, προσβεβλημένοι ένιωθαν από τις καρικατούρες του Μωάμεθ. Αλλά φυσικά κανείς δεν έσπευσε να καταδικάσει τους σκιτσογράφους, που τόλμησαν να ειρωνευτούν το Ισλάμ και τις δοξασίες του.

Αλλά υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα με τις ανακοινώσεις της Ιεραρχίας. Ενα πρόβλημα που ανέδειξε, με μια ανάρτησή του, ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης.

"Αν η Εκκλησία ήταν ένας αυτοδύναμος οργανισμός της κοινωνίας των πολιτών θα είχε κάθε δικαίωμα να βγάλει ανακοίνωση που ψέγει τον Μόσιαλο για την ανάρτηση του, με την οποία πολλοί θα συμφωνούσαν και άλλοι θα διαφωνούσαν”, έγραψε ο κ. Δοξιάδης.

"Αλλά είναι οργανισμός του κράτους, που χρηματοδοτείται από τους φόρους όλων μας, και στελεχώνεται από μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Ως τέτοια, είναι απαράδεκτο να εμπλέκεται σε δημόσια διαμάχη με ιδιώτη, και ακόμα πιο απαράδεκτο, αν ο ιδιώτης αυτός, σύμφωνα με την ίδια, έχει θεσμικό ρόλο που του έχει ανατεθεί από το κράτος.

Αν η Εκκλησία θέλει να συμμετέχει αυτόνομα στον δημόσιο διάλογο, και όχι ως μέρος του κράτους, ας απογαλακτιστεί από τους φόρους μας. Θα την επαινέσουμε όλοι”."

Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά συνέπεια τέτοιων λόγων, είναι όμηρος της εκάστοτε κυβέρνησης. Αν μία κυβέρνηση θέλει να προδώσει το έθνος και τα ιερά και όσια του, η Εκκλησία πρέπει, στο πνεύμα του προοδευτισμού, να το βουλώνει, ή αν μιλά, να υπερασπίζεται το κυβερνητικό έργο, και μόνο αυτό. Και ας πάει στο διάβολο το έθνος. Αρκεί να ζήσουν οι φόροι!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου