Μαύρη μέρα για τον Ελληνισμό, 28 Ιανουαρίου 2008: Ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ματώνει τις καρδιές των πατριωτών


 28/1/2022

 Σαν σήμερα, 28 Ιανουαρίου του 2008, έφυγε από την γη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ο άνθρωπος ανάμεσα στον Θεό και στους Έλληνες, με την γλυκύτητα στην μορφή του και τον πύρινο λόγο που ξεσήκωνε τον πατριωτισμό μας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτά τα λόγια του:

"Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα, γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα.

Με τέτοιες Ιστορίες (από τον Μακεδονικό Αγώνα), αναμνήσεις, με την ιστορική μνήμη καθάρια, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις. 

Γι’ αυτό καλό θα ήτανε όλοι οι Έλληνες να έρχονται από καιρού εις καιρόν, στη Μακεδονία, και να προσέχουνε πού πατάνε, γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό, μπορεί να πατήσεις έναν τάφο, μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο. Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. 

Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μας συντηρεί και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μη μιλάμε για αγώνες. Να μη μιλάμε για πολέμους. Να μη μιλάμε για θυσίες".

Το μήνυμά του ξεκάθαρο και φωτεινό: Να μιλάμε για όλα όσα πέρασαν, για τους πολέμους που μας χάρισαν την ελευθερία μας και για τις θυσίες χάρη στις οποίες γεννηθήκαμε Έλληνες. Γιατί έτσι γινόμαστε γενναίοι για τους επερχόμενους κινδύνους.

Τα παραπάνω λόγια τα είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (17/1/1939-28/1/2008) στις 3 Ιουνίου του 2007, λίγους μήνες πριν πεθάνει και λίγα χρόνια πριν προδοθεί η Μακεδονία μας.

Ζει πάντα στις καρδιές των Ελλήνων πατριωτών. Και έρχεται ο καιρός που θα πρέπει να "ζήσει" και στις πράξεις μας, αν θέλουμε να υπάρχουμε οι Έλληνες μελλοντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου