Όσα είπε ο Μέγας Αλέξανδρος για τον Φίλιππο Β΄ που έσωσε το βασίλειο της Μακεδονίας!


25/1/2022

Το βασίλειο της Μακεδονίας ήταν υπό διάλυση, κι αυτό το ήξερε ο Φίλιππος Β΄ όταν ανέλαβε την εξουσία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο στρατός, που στην πραγματικότητα δεν ήταν... στρατός, αλλά ένα πλήθος ανδρών που δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν! Αλλά, ο Φίλιππος Β΄ άλλαξε τον στρατό και άλλαξε την μοίρα της Μακεδονίας! Ιδού τι είπε ο Μέγας Αλέξανδρος για τον πατέρα του και τον στρατό που δημιούργησε: 

"Ο πατέρας μου, Φίλιππος, σας παρέλαβε περιφερόμενους και άπορους, οι πολλοί ντυμένοι με προβιές, να τριγυρνάτε στα βουνά βόσκοντας λίγα πρόβατα, κάκιστους πολεμιστές και μπροστά στους Τριβαλλούς και μπροστά στους Θράκες (ήταν η εποχή που οι πόλεις-κράτη της Ελλάδας μάχονταν αναμεταξύ τους). Σας κατέβασε από τα βουνά, σας έδωσε να φορέσετε χλαμύδες αντί για προβιές και σας έκανε αξιόμαχους"(αυτά μάς τα αποκαλύπτει ο Αρριανός).

Ο Φίλιππος Β΄ μετέτρεψε τον όχλο σε στρατό και μαζί με το φοβερό ιππικό του έδωσε στην Μακεδονία την μοίρα που της άξιζε! 

Αυτόν τον Έλληνα και το μεγαλειώδες έργο του πρόδωσαν οι πολιτικοί του 21ου αιώνα, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή και αθέμιτη προσπάθεια για να σβήσει από την ιστορική μνήμη των Ελλήνων η αδιαφιλονίκητη και πανάρχαια αλήθεια: Η Μακεδονία είναι Ελλάδα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου