Μακεδονομάχος Δούκας Δούκας: Παράτησε οικογένεια και πλούτη για να αγωνιστεί υπέρ της Ελευθερίας της Μακεδονίας μας!


13/2/2022

Άφησε τα πλούτη και την οικογένεια και όρμησε στην μάχη για την Απελευθέρωση της Μακεδονίας μας! Τέτοια παλικάρια χρειάζεται και σήμερα η γη του Αλεξάνδρου! 

Τούρκοι και Βούλγαροι σκορπούσαν τις φονικές δράσεις τους στα ιερά εδάφη της Μακεδονίας. 1904-1905. Οι Έλληνες πλέον ήταν αποφασισμένοι να εκδιώξουν τους εχθρούς από την μακεδονική γη, όποιο κι αν ήταν το τίμημα. Τα ελληνικά σώματα οργανώνονταν γρήγορα, αποτελούμενα από παλικάρια της Μακεδονίας, αλλά και από παλικάρια που κατέφταναν από την ελεύθερη Ελλάδα. 

Δούκας Δούκας (καπετάν Ζέρβας) από Σέρρες. Ένας άξιος Έλληνας που σήκωσε τα όπλα κατά του εχθρού. 

Ήταν εύπορος Σερραίος βιομήχανος. Είχε ιδιόκτητο κλωστήριο και μεγάλο κατάστημα στις Σέρρες. Πατριώτης ένθερμος, το 1904 εγκατέλειψε οικογένεια και πλούτη, πήγε στην Αθήνα και κατατάχθηκε ως απλός αντάρτης στο Σώμα του Αξιωματικού Τσόντου Βάρδα. 

Πολέμησε και διακρίθηκε στην Δυτική Μακεδονία όλο το 1904 μέχρι το καλοκαίρι του 1905, οπότε και επανήλθε στις Σέρρες και ανέλαβε τον σχηματισμό ιδίου Σώματος με δράση κυρίως στην περιοχή Σερρών, Ζίχνης, Παγγαίου. 

Ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του ήταν και ο Γ. Καραμανλής, πατέρας του μετέπειτα πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Από αυτήν την οικογένεια κατάγεται ο Κώστας Καραμανλής που δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την υπογραφή της ψευδοσυμφωνίας των Πρεσπών. Μέχρι σήμερα, προτίμησε να σωθεί το κόμμα του, παρά να σωθεί η Μακεδονία, για την απελευθέρωση της οποίας από σλάβους και τούρκους, αγωνίστηκαν οι πρόγονοί του.

Έτσι καταντήσαμε οι νεοέλληνες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου