Ύστατη πνοή για τον Χρήστο Σαρτζετάκη που είπε υπερήφανα: Οι Έλληνες είμεθα έθνος ανάδελφον!


 3/2/2022

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης που σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 92 ετών, διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πολλά θα λεχθούν γι΄ αυτόν, όμως εμείς εδώ καταθέτουμε την σημαντικότατη κληρονομιά που μας αφήνει για το ελληνικό μας έθνος, με την φράση του: Είμαστε έθνος ανάδελφον, κανείς δεν είναι σαν εμάς:

"Ήδη από των πρώτων ημερών της Προεδρικής του Θητείας, και συγκεκριμένως κατά την διάρκειαν επισκέψεώς του εις στρατιωτικάς μονάδας κατά την ημέραν του Πάσχα 1985, ο Χρήστος Α. Σαρτζετάκης επεσήμανε, παρουσία του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, εις δημοσίας προς την κρατική τηλεόραση δηλώσεις του την ψηλαφητή αλήθεια, ότι εμείς οι Έλληνες είμεθα "Έθνος ανάδελφον", αφού συγγενικά μας έθνη δεν υπάρχουν, κατ΄ αντίθεση προς άλλους λαούς που δεν είναι μόνοι, αλλά διαθέτουν συγγενείς, όπως οι σλαβικοί λαοί, οι αραβικοί, οι αγγλοσάξωνες, οι λατινογενείς λαοί κ.λπ.

Η επισήμανση αυτή έγινε εις το πλαίσιο μερίμνης για την μεγαλύτερη ενεργοποίηση των εθνικών μας δυνάμεων, όταν όλοι συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες της ανωτέρω αλήθειας. Αφού, στερούμενοι συγγενών, δεν έχουμε να περιμένουμε σε κρίσιμες περιστάσεις τίποτε και από κανένα και θα πρέπει γι΄ αυτό να βασιζόμαστε πολλές φορές στις δικές μας και μόνο δυνάμεις, δεδομένου ότι οι ξένοι φροντίζουν, όπως είναι φυσικό, για τα δικά τους και μόνο ο καθένας συμφέροντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου