Οι ρωσικές επιθέσεις γίνονται προς αποτροπή παραγωγής βιολογικών όπλων των ΗΠΑ στο ουκρανικό έδαφος;


25/2/2022  

Μήπως οι ρωσικές επιθέσεις έχουν να κάνουν με τα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ και την συνεπακόλουθη παραγωγή βιολογικών όπλων στην Ουκρανία;

Εδώ και χρόνια η ρωσική κυβέρνηση κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι αναπτύσσει βιολογικά όπλα στην Ουκρανία και μάλιστα κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Η σελίδα WarClandestine έκανε μια σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο twitter και αμέσως "εξαφανίστηκε" αυτός ο λογαριασμός της! Είναι γνωστό όμως ότι βρίσκονται πολλά βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία. 

Μέσα στα πλαίσια του αποκαλούμενου Προγράμματος Μείωσης της Βιολογικής Απειλής, δημιουργήθηκαν το 2019 βιολογικά εργαστήρια στο Κίεβο και στην Οδησσό, ακριβώς δηλαδή στις περιοχές που τώρα επιτίθενται οι Ρώσοι. Σύμφωνα μάλιστα με τους Ρώσους, βιολογικά εργαστήρια βρίσκονται και σε άλλες περιοχές, όπως Vinnytscha, Uzhhorod, Lviv, Kherson, Ternopil, καθώς και κοντά σε Κριμαία και Λουχάνσκ.

Ο πρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Nikolai Patrusev, δήλωσε το προηγούμενο έτος ότι υπάρχουν ξεκάθαρα αποδεικτικά σημάδια ότι επικίνδυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί αυτών των βιολογικών εργαστηρίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς ή πολιτικούς σκοπούς.

Ο Patrusev δήλωσε ότι όλο και περισσότερα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ εμφανίζονται στα σύνορα και της Ρωσίας και της Κίνας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το τοπίο είναι θολό για το τι πραγματικά συμβαίνει σ΄ αυτά τα εργαστήρια. 

Κατά τα λεγόμενα του Patrusev στην εφημερίδα Kommersant, αυτά τα εργαστήρια θυμίζουν εκείνα στο Fort Detrick στο Μέριλαντ, όπου εδώ και δεκαετίες οι Αμερικανοί ερευνούν και παράγουν βιολογικά όπλα.

Κατά την γνώμη του Patrusev, όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους συνηγορούν ότι οι Αμερικανοί αναπτύσσουν σ΄ αυτά τα εργαστήρια βιολογικά όπλα. Αυτό συμβαίνει και στην Ουκρανία. (Πληροφορίες από uncutnews.ch)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου