Μαρτυρίες Ουκρανών για βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού από το 2014


12/3/2022

Ουκρανοί διηγούνται ότι από το 2014 ο ουκρανικός στρατός πυροβολούσε και βομβάρδιζε τον τόπο τους. 

Ο ανεξάρτητος τηλεοπτικός οργανισμός RAIR δημοσίευσε ένα βίντεο με μαρτυρίες των κατοίκων από το Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, και όσα λένε είναι τρομακτικά. Δέχθηκαν άγριες επιθέσεις από Ουκρανούς στρατιώτες, που τώρα παρουσιάζονται από την Δύση ως ήρωες. 

"Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014, τότε που αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε να ανήκουμε στην Ουκρανία. Άρχισαν να μας βομβαρδίζουν. Μέρα και νύχτα", διηγείται η Margarita Koryakovskaya. "Οι Ουκρανοί μάς πυροβολούσαν. Μας μισούν. Σκοτώνουν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους. Χρησιμοποιούν κάθε είδους απαγορευμένων όπλων". 

"Οι άνθρωποι ακούν, μόνο αυτό που θέλουν να ακούσουν". Η Ludmilla Ponomareva εξηγεί ότι ο ουκρανικός στρατός το 2014 μοίρασε φυλλάδια με τα οποία τούς διέταζε να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή. "Θέλουν τον τόπο μας και τους οικονομικούς πόρους μας, αλλά όχι τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Ποιος είδε ότι τα τελευταία 7 χρόνια εμείς υποφέραμε; Κανείς. Κανείς δεν μας άκουσε. Οι άνθρωποι ακούν μόνο αυτό που θέλουν να ακούσουν". 

Η Valeria Poljakova μιλά για τις εκρήξεις και τους φοβερούς θορύβους που είχε ακούσει. "Φοβόμουν και έτρεξα στην μάνα μου. Προσπαθήσαμε να βρούμε τον πατέρα μου, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πολλά από αυτά που λέγονται στα ΜΜΕ, δεν είναι αλήθεια". 

"Ο γιος μου με ρωτούσε: "Μαμά, τι ήταν αυτό;" Και του απαντούσα: "Μας βομβαρδίζουν, πρέπει να φύγουμε". "Ο μπαμπάς πού είναι;" Αλλά ο πατέρας του δεν μπορούσε να φύγει, έπρεπε να υπερασπιστεί την πατρίδα" διηγείται η Viktoria Belaja. Η οποία ζητά από όλους να μην πιστεύουν όσα λέγονται στα ΜΜΕ, γιατί γίνεται ένας πόλεμος προπαγάνδας, αλλά να ακούν αυτούς που υποφέρουν και να προσπαθήσουν να τους καταλάβουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου